John Verhoek (FC Den Bosch) pakt laatste Bronzen Stier

  • donderdag, 07 okt 2010
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Zeist, 7 oktober 2010

John Verhoek heeft de laatste nog te vergeven Bronzen Stier van de eerste periode in de Jupiler League gewonnen. De aanvaller van FC Den Bosch werd verkozen tot beste speler van de eerste periode.

Maar liefst 43% van het Jupiler League-publiek vond Verhoek de beste in de eerste periode. Daarmee liet de aanvaller nummer twee Bruno Andrade achter zich. De spits van Helmond Sport ontving 24% van de stemmen. Arne Slot (FC Zwolle) eindigde als derde in de
verkiezing met 19% van de stemmen. De vierde plaats werd een prooi voor Derk Boerrigter. De vleugelflitser van RKC Waalwijk vergaarde 9% van de stemmen. De overgebleven 5% kwam terecht bij Johan Voskamp (Sparta Rotterdam), die als vijfde finishte.

Verhoek dankt zijn uitverkiezing aan het stempel dat hij op het spel van FC Den Bosch drukte. De van FC Dordrecht overgekomen aanvaller scoorde in de eerste periode maar liefst zeven goals. Ook liet hij zich in het KNVB Beker-duel met AZ niet onbetuigd. Hij scoorde tweemaal, waardoor de Alkmaarders slechts met een nipte 2-3 overwinning stadion De Vliert verlieten.

Met de bekendmaking van Verhoek als winnaar van de Bronzen Stier voor speler van de eerste periode, is de laatste Bronzen Stier van deze periode vergeven. In een eerder stadium werd al bekend dat FC Zwolle (ploeg), Ernest Faber (FC Eindhoven, trainer), Rochdi Achenteh (FC Eindhoven, talent) en Johan Voskamp (topscorer) de overige stieren van de eerste periode in de wacht sleepten.

De Jupiler League is de kweekvijver van talent naar een hoger niveau. Recentelijk waren sterspelers als Gouden Stier winnaars Keisuke Honda en Dries Mertens nog te bewonderen in de Jupiler League. Jonge, ambitieuze spelers kunnen hier rijpen en zich ontwikkelen voor een volgende stap.