Jong FC Volendam boekt belangrijke zege op koploper ADO Den Haag O21

  • zaterdag, 11 mei 2024
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Jong FC Volendam mag een wedstrijd extra aan de ongeslagen reeks toevoegen nadat het in en tegen ADO Den Haag O21 te sterk was. Goals van Ibrahim El Kadiri en Caner Demircioglu resulteerde in een 0 - 2 overwinning.

Daar waar extra druk aan de kant van ADO Den Haag zat, was het voor Jong FC Volendam ook een belangrijk duel. De thuisploeg kon promotie naar Divisie 1 veiligstellen, terwijl de gasten een belangrijke stap richting plek twee kon zetten. Na een kwartier kon ADO Den Haag via Calvin Gustina op voorsprong komen, maar de middenvelder van de gastheren mikte nipt over. Abdessalam Ouboumalne, die na een lange tijd zich weer eens mocht laten zien, kon daarom opgelucht ademhalen. Aan de andere kant vonden kansjes van Quincy Hoeve, El Kadiri en Myron Mau-Asam geen net. Beide ploegen gingen gelijk op, waardoor de brilstand de ruststand was.

Openbreken

Het tweede bedrijf was net tien minuten begonnen toen El Kadiri de score opende. De linksbuiten liet de toeschouwers watertanden door zijn tegenstander uit te kappen, de volgende tegenstander met een schijnbeweging te passeren door vervolgens in de verre hoek af te werken: 0 - 1. 

Nummer negen

Met nog een krap kwartier op de klok verdubbelde Demircioglu de stand en maakte zijn negende treffer van het seizoen. Door zeer knap voorbereidend werk van El Kadiri, die een harde inspeelbal van de ADO-defensie onderschepte, dribbelde tot de achterlijn en vervolgens een piepfijne steekpass richting de doelpuntenmaker gaf kon de thuisploeg alleen maar applaudiseren voor de Volendammers.

Terugkeer

Vlak na de 0 - 2 brak er een mooi moment aan: na een lange en vervelende blessure maakte Joey Antonioli zijn officiële rentree op het veld. In de tien minuten die de middenvelder kreeg was hij meteen van grote waarde, want twee belangrijke counteraanvallen werden ingeleid door de spelmaker. Helaas bleek goalie Thijmen de Koning tweemaal de gevierde man. De Volendammers toonden strijd, lef en straalden vooral plezier uit. Daardoor gingen de oranjehemden met de volle buit terug naar het vissersdorp.

NAC Breda O21-thuis

Volgende week is het de strijd om plek twee! Dan neemt Jong FC Volendam het op tegen de huidige nummer twee, NAC Breda O21. Om 15:15 uur is de aftrap in het Kras Stadion.

Scoreverloop:
55' Ibrahim El Kadiri 0 - 1
78' Caner Demircioglu 0 - 2

Gele kaarten:
Jermaine Rijssel. Devyn Payne (ADO Den Haag O21)

Opstelling ADO Den Haag O21: Thijmen de Koning; Keanu Does, Devyn Payne (55. Sofyan El Hannoudi), Nigel Owusu, Sinan Özen; Joey Brandt, Calvin Gustina (46. Jaydavon Haas), Sacha Komljenovic; Lloyd Hendriks (67. Sky Heesen), Enoch George (55. Kaj van Houwelingen), Elijah Velland (67. Issac Dijkhuizen)

Opstelling Jong FC Volendam: Abdessalam Ouboumalne; Déron Payne, Luc van Koeverden, Billy van Duijl, Nash Bijnoe; Myron Mau-Asam, Bram van Driel (46. Jermaine Rijssel), Imran Nazih; Caner Demircioglu, Quincy Hoeve (68. David Petrović), Ibrahim El Kadiri (79. Joey Antonioli)

Tekst: Stefan van Nierop
Foto's: Chris Dingsdag