Jong FC Volendam delft onderspit in Groningen

  • zaterdag, 18 nov 2023
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Jong FC Volendam trok zaterdag naar het hoge noorden om het op te nemen tegen FC Groningen O21. Al vroeg in de wedstrijd keken de beloften van FC Volendam tegen een achterstand aan, om vervolgens vlak voor rust nog een tegentreffer te incasseren. Vlak voor tijd maakte FC Groningen een derde waardoor de ploeg van Michael Dingsdag een 3 – 0 nederlaag moest slikken.

FC Groningen begon fel aan de wedstrijd. Er werd al vanaf de aftrap flink druk gezet op het elftal van Dingsdag wat uiteindelijk na elf minuten resulteerde in een goal voor de mannen uit het Hoge Noorden. Het was Tika de Jonge die vanuit de corner de bal achter Jong FC Volendam-goalie Abdessalam Ouboumalne werkte. De Volendammers namen direct het initiatief, met name vanaf de flanken. Ezechiel Fiemawhle en Key-Shawn Wong-A-Soij gebruikten snelheid als wapen om de Groningse defensie uit te schakelen. Echter kregen beide heren de bal niet bij afmaker Quincy Hoeve. De spits van Jong FC Volendam kreeg gelukkig wel zijn kansen. Het was helaas Dirk Jan Baron die als winnaar uit de strijd kwam toen Hoeve vanaf de zestien een hard schot afvuurde op het Groningse doel. De redding van Baron bleek de inleiding van de tweede Groningse treffer te zijn toen hij de bal richting Fofin Turay werkte. De middenvelder van FC Groningen O21 zwaaide de bal richting de verre hoek en zag De Jonge zijn tweede binnen werken: 2 – 0.

De tweede helft was – ondanks de stand – voor de Volendammers. Goed combinatiespel en wilskracht leverde de nodige kansen op. Zo was het de net ingevallen Flip Klomp die na een heerlijke pass van Fiemawhle de bal van de lijn gered zag worden. Een schot en kopkans van Hoeve raakte de lat en de handen van Baron. Spelverdeler Mika van der Horst brak na een prachtige passeerbeweging door in de zestien van Groningen, maar kon zijn kans niet verzilveren in een treffer. De thuisploeg schakelde snel om en zette Jong FC Volendam onder druk. Doelman Ouboumalne voorkwam op katachtige wijze een derde tegentreffer, maar vlak voor tijd drukte FC Groningen haar stempel op de wedstrijd. Een herhaling van de eerste goal speelde zich af, maar nu was het Mart Haven die achter Ouboumalne werkte en de overwinning voor zijn ploeg binnen harkte: 3 – 0.

Scoreverloop:
11’ Tika de Jonge 1 – 0
25’ Tika de Jonge 2 – 0
83’ Mart Haven 3 – 0

Opstelling FC Groningen O21: Dirk Jan Baron; Daniël Beukers (86. Mees Mink), Thijmen Blokzijl (65. Mart Haven), Maxim Mariani, Fofin Turay (65. Nils Eggens), Jay Kuiper; David van der Werff (79. Joël van Kaam), Steyn Potma, Jan Muller; Tika de Jonge (65. Robin Kelder), Kian Slor

Opstelling Jong FC Volendam: Abdessalam Ouboumalne; Rob Tol, Luc van Koeverden (46. David Petrović), Jay Koorndijk, Francisco Reyes Marizan (84. Waleed Ait Abdellah); Mika van der Horst (79. Jermaine Rijssel), Anass Bouziane, Robin van Cruijsen (46. Flip Klomp); Key-Shawn Wong-A-Soij (57. Jesper Tielemans, Quincy Hoeve, Ezechiel Fiemawhle

Tekst: Stefan van Nierop
Foto's: Chris Dingsdag