Jong FC Volendam hervat competitie in eigen huis tegen HFC

  • donderdag, 28 okt 2021
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

Na een vrij weekend, staat er weer een mooie affiche op het program van Jong FC Volendam. De oranjehemden nemen het op tegen Koninklijke HFC. De ploeg uit Haarlem is geen onbekende tegenstander voor de Volendammers. Met veel oud-Volendam spelers in het team, staat HFC op de vierde plek in de ranglijst van Jack’s League. Dat belooft een ware uitdaging te worden.

HFC won haar laatste wedstrijd tegen Scheveningen niet. Na lang tegen een achterstand aan te hebben gekeken, schoot Wessel Boer tien minuten voor tijd de gelijkmaker binnen. Boer redde een punt voor HFC, die daarmee de vierde plek verzilverde. En niet alleen Boer is een speler om voor uit te kijken, Sietse Brandsma weet ook van geen ophouden. Met zeven goals en een assist staat hij op een gedeelde tweede plaats in de topscorerslijst van Jack’s League. Met één goal minder staat HFC-middenvelder Roy Castien ook in het befaamde lijstje.

Als we verder kijken in de selectie van HFC, zien we veel bekende namen terugkomen. Onder de lat staat oud Volendam-keeper Mitchel Michaelis. Michaelis speelde 17 wedstrijden voor de hoofdmacht van FC Volendam. Ook Gerry Vlak keert terug op het oude nest. Vlak speelde 81 wedstrijden voor FC Volendam. Jordy Hilterman bezoekt ook zijn ouderlijk huis. Hilterman kwam 16 keer uit voor FC Volendam. Een ware reünie dus.

Bittere gevoelens

Als we kijken naar de vorige resultaten tussen HFC en Jong FC Volendam zien we dat de wijdbroeken nog nooit hebben gewonnen van de Haarlemmers. Dat er veel goals vallen is wél een feit.

Laatste drie wedstrijden

10-08-2021 | Koninklijke HFC – Jong FC Volendam: 2 – 2
Achraf Douiri, Lex Veerman
08-02-2020 | Koninklijke HFC – Jong FC Volendam: 4 – 0
26-10-2019 | Jong FC Volendam – Koninklijke HFC: 3 – 6

Youssouf Blel, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen

Veel goals, maar ook veel tegengoals. De taak aan ‘het nieuwe Jong’ om de drie punten in eigen huis te houden.

Arbitrage en bezoekersinformatie

De wedstrijd van aanstaande zaterdag is onder leiding van Preston Henshuijs. Henshuijs zorgt, samen met Wouter Linders en Raymond Beijer, dat de wedstrijd naar behoren loopt. De vierde official-taak wordt vervuld door Christiaan Peetoom. Alle fans met een seizoenkaart kunnen gratis naar de wedstrijd. Ook is het mogelijk om aan de deur losse tickets te kopen. Voor volwassenen kost een ticket € 10,-. Voor kinderen € 5,-.

- Het stadion is vanaf een uur voor aanvang open.
- Vergeet niet je seizoenkaart of losse ticket.
- De Jaap Jonk Tribune is de enige tribune die in gebruik is. Deze is vanaf 14.00 uur geopend.
- De horecapunten zijn geopend.
- Het Kras Stadion is cashless. Er kan alleen betaald worden met pin of consumptiemunten. Consumptiemunten zijn te koop in de fanshop. Gelieve met pin te betalen.

Persinformatie

Voor alle thuiswedstrijden van Jong FC Volendam dient iedereen van de pers via e-mail een accreditatie aan te vragen bij de perschef van Jong FC Volendam. Je aanmelding kan verzonden worden naar stefan.vannierop@fcvolendam.org.