Jong FC Volendam krijgt vervroegd bezoek uit Hardenberg

  • donderdag, 01 dec 2022
  • Leestijd: 5 minuten
  • Bron: FC Volendam

Zaterdagmiddag ontvangt Jong FC Volendam HHC Hardenberg. De wedstrijd is vanwege de WK-wedstrijd tussen Nederland en Verenigde Staten een uur vervroegd. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt is het Kras Stadion.

Jong FC Volendam zal een zware kluif hebben aan HHC Hardenberg. De nummer drie van de Jack's League doet volop mee in de titelstrijd en kan zich dus geen puntenverlies veroorloven. De laatste vier van de vijf wedstrijden werden dan ook gewonnen door de Hardenbergers. Eén duel werd gelijk gespeeld, dat was tegen FC Lisse. De ploeg van Pascal Diender kwalificeerde zich ook voor het TOTO KNVB Beker-toernooi, maar verder dan de eerste ronde kwam het niet. Het bekerduel tegen het PEC Zwolle van voormalig Jong FC Volendam-trainer Johan Plat werd met 0 - 1 verloren. 

Spelers met een FC Volendam-verleden heeft HHC niet. Wel zijn er een hoop spelers uit de selectie met betaaldvoetbalervaring. Verdedigers Kevin Grots en Danny Bouws kwamen uit voor FC Emmen. Joerie Church speelde tussen 2017-2020 bij Jong AZ. Glenn Kobussen speelde in het jaar 2008-2009 voor Feyenoord en tussen 2010-2012 voor Go Ahead Eagles. Jurjan Mannes speelde tussen 2012 en 2013 voor Fortuna Sittard. Een jaar later transfereerde hij naar FC Twente, vervolgens verkaste hij naar FC Emmen. Daar verbleef hij van 2014 tot 2017. In de winter van 2017 vertrok de verdediger naar SC Cambuur. Twee seizoenen later versterkte hij de selectie van HHC Hardenberg. Aanvaller Jesper Drost heeft ook een behoorlijk CV opgebouwd. Van 2011 tot 2015 stond hij onder contract bij PEC Zwolle. In de zomer van 2015 ging Drost naar FC Groningen. In het seizoen 2018-2019 ging de spits naar Heracles Almelo, waar hij naar twee seizoenen weer vertrok voor PEC Zwolle. Ook dat verblijf duurde niet langer dan een seizoen. Sinds vorig seizoen komt Drost uit in het oranje van HHC. Ook collega-aanvaller Gersom Klok zat bij Go Ahead Eagles en FC Emmen. Jones Matias speelde bij FC Groningen. FC Emmen, Defensor Sp., La Equidad, San Martin, River Plate, Cambuur, Danubio en eindigde zijn profcarrière om vervolgens bij HHC Hardenberg te gaan spelen. Een zéér ervaren ploeg, mag je wel stellen.

Aan de bak

De jongens van de hoofdmacht van FC Volendam zijn teruggekeerd van een verdiende vakantie, waardoor trainer Kizito Musampa mag hopen op versterkingen aanstaande zaterdag. Hulp is ook flink nodig, want door de nederlaag van afgelopen weekend tegen Rijnsburgse Boys (1 - 0) staat Jong FC Volendam op de zeventiende plaats. Voor reguliere teams betekent die plek nacompetitie, maar voor de beloften van FC Volendam houdt dat directe degradatie in. Werk aan de winkel dus!

Knotsgekke slotfase

De laatste editie van Jong FC Volendam - HHC Hardenberg werd in de slotminuten nog flink spannend. Na lang met 0 - 4 achter te hebben gestaan, scoorden de Volendammers in de laatste zes minuten drie keer. Een gelijkspel zat er helaas niet in, waardoor de Oranjehemden met lege handen stonden.

Laatste vier edities

23-04-2022 | Jong FC Volendam - HHC Hardenberg: 3 - 4
Milan Zonneveld en Koen Blommestijn

02-10-2021 | HHC Hardenberg - Jong FC Volendam: 3 - 1
Koen Blommestijn

19-09-2020 | Jong FC Volendam - HHC Hardenberg: 0 - 2

23-11-2019 | Jong FC Volendam - HHC Hardenberg: 1 - 3
Kevin van Gasteren

Arbitrage en Twitter

De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leiding van Jesse Rozendal. Hij zal bijgestaan worden door Don Frijn en Michael Rasch.

De wedstrijd is ook live te volgen via het Twitteraccount van FC Volendam. Via de hashtag #JVOHHC zal alles te volgen zijn.

Bezoekersinformatie

Alle fans met een seizoenkaart kunnen gratis naar de wedstrijd. Ook is het mogelijk om aan de deur losse tickets te kopen. Voor volwassenen kost een ticket € 10,-. Voor kinderen € 5,-.

- Het stadion is vanaf een uur voor aanvang open.
- Vergeet niet je seizoenkaart of losse ticket.
- De horecapunten zijn geopend.
- Het Kras Stadion is cashless. Er kan alleen betaald worden met pin of consumptiemunten. Consumptiemunten zijn te koop in de fanshop. Gelieve met pin te betalen.

Persinformatie

Voor alle thuiswedstrijden van Jong FC Volendam dient iedereen van de pers via e-mail een accreditatie aan te vragen bij de perschef van Jong FC Volendam. Je aanmelding kan verzonden worden naar stefan.vannierop@fcvolendam.org