Jong FC Volendam laat winst liggen

• dinsdag, 11 feb 2014
  • Leestijd: 2 minuten

Jong Volendam startte in een zeer belovende opstelling tegen Jong Fortuna Sittard. Dat bleek ook in het eerste half uur. De Limburgers hadden totaal niets in de melk te brokkelen. De ene kans na de andere creëerde Jong Volendam. Met name de aanvallen over rechts, waar Bowedee Burleson alle vrijheid had, leverden hachelijke situaties op. Maar de aanvallers van Volendam gaven niet thuis, hoe mooi de kansen ook waren. Tien minuten voor ee rust werd het toch 1-0, toen Raoul Esseboom in tweede instantie een afgeslagen corner alsnog achter de doelman werkte. Waar het 6-0 had moeten staan, zonder dat Fortuna Sittard een kleur op de wangen hoefde te krijgen, was het slechts 1-0. Dat wreekte zich nog voor rust. Twee keer kwam Jong Fortuna over de middenlijn en twee keer was het raak. Eerst scoorde Bhar en op sleg van rust mocht Vanmaris de hoek uitzoeken.

In de tweede helft zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Fortuna Sittard sloot zichzelf op in de eigen verdediging en Jong Volendam was de tik van de slotminuten voor rust nog niet te boven. Veel kansen schiep Jong Volendam zichzelf niet, al kreeg het in de laatste tien minuten, na het inbrengen van Erik Veerman en Danny Tol, toch weer op de heupen. Met name Henk Veerman had zich onsterfelijk kunnen maken. Dat toch uitgerekend hij in de 93e minuut voor de 2-2 zorgde was een kleine pleister op de wonde. Met dit elftal en met het voetbal van de eerste 35 minuten had de eerste overwinning genoteerd moeten worden.