Jong FC Volendam met frisse blik tegen Excelsior Maassluis

  • donderdag, 18 nov 2021
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Na een week rust vanwege de verplaatste wedstrijd tegen Quick Boys mag Jong FC Volendam weer aan de bak. Dit doet de ploeg van Johan Plat tegen Excelsior Maassluis. De nummer tien van de ranglijst verloor vorige week van de beloftes van Sparta Rotterdam. Laten de beloftes van FC Volendam dit als een mooie motivatie zien om daar hetzelfde resultaat neer te zetten.

De start van het seizoen voor Excelsior is een beetje vergelijkbaar met die van de wijdbroeken. Met zestien punten uit elf wedstrijden staan de Maassluizers er prima voor. Jong FC Volendam, vier plekken en vier punten lager, ziet toch zijn kans schoon. Tegen De Treffers, 3 – 2, hebben de oranjehemden laten zien dat zij niet zomaar een belofte team zijn, maar een ploeg met veel talent en kunnen.

De Maassluizers hebben zich deze zomer pittig versterkt. Met namen als Darwin Heuvelman, Brandon Robinson en Dave van Delft haalt Excelsior pittig wat ervaring binnen. Toch betekent dat niet dat de Volendammers kansloos zijn. Topscorer Koen Blommestijn heeft al laten zien niet warm of koud te worden van ervaren namen in een team.

Prima verleden

Het is niet de eerste keer dat Jong FC Volendam het opneemt tegen de Maassluizers. De affiche van aanstaande zaterdag is al eens drie keer eerder gespeeld.

Laatste drie wedstrijden

03-10-2020 | Excelsior Maassluis – Jong FC Volendam: 1 – 3
Jim Beers, Josh Flint en Roy Tol
18-01-2020 | Excelsior Maassluis – Jong FC Volendam: 3 – 2
Samir Ben Sallam en Victor van Montfort
24-08-2019 | Jong FC Volendam – Excelsior Maassluis: 4 – 1
Martijn Kaars, Youssouf Blel, Roy Tol en Taye Lee

Arbitrage en Twitter

De wedstrijd van aanstaande zaterdag wordt gespeeld onder leiding van Shona Shukrula. Aan de zijlijnen staan Michael Rash en Menno Winckens. De wedstrijd is live te volgen via het Twitter-account van FC Volendam. Via de hashtag #excjvo kun je alle hoogtepunten van de wedstrijd volgen. Publiek is bij deze wedstrijd helaas niet toegestaan. Dit vanwege de nieuwe coronamaatregelen.