Jong FC Volendam onderuit tegen HHC Hardenberg

  • zaterdag, 02 okt 2021
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

Een lange busrit bracht Jong FC Volendam zaterdagmiddag in Hardenberg, waar HHC de opponent van vandaag was. Ondanks een ware strijd, moest Volendam toch buigen voor HHC. In Hardenberg werd met 3 – 1 verloren.

Al vroeg in de wedstrijd liep Volendam achter de feiten aan. Een snelle counter van HHC eindigde bij Jasper Drost, die prima afwerkte en zo de bal achter Dion Vlak werkte. Even later kreeg Volendam een vrije trap op een prima positie. Mike Eerdhuijzen nam plaats achter de bal. Zijn inzet verdween in de muur. Zijn tweede poging verdween in de handen van HHC-doelman Nick Borgman. Vijf minuten later was het Achraf Douiri die een vrije trap mocht nemen. De bal krulde richting de bovenhoek, alleen de handen van Borgman zaten ertussen. Ditzelfde scenario vond snel daarna opnieuw plaats, toen Younes Taha El Idrissi vanaf de rechterkant mocht proberen. Ook die inzet verdween in de handen van Borgman.

Met nog tien minuten te spelen tot het rustsignaal, bereidde HHC een counter voor. Drost haastte richting het Volendamse doel, maar Rob Tol wist een tweede goal te voorkomen. De Volendammer zette een perfecte tackle in en bracht de Volendammers weer in de aanval. Via Douiri kwam de bal bij Koen Blommestijn, die de bal rakelings langs de paal kopte. Met nog drie minuten op de klok was het raak voor HHC. Weer was het Drost die de Volendammers pijn deed. Met goeie schijnbewegingen kapte hij Eerdhuijzen en Tol uit, en schoot vervolgens de bal keihard in de korte hoek. Zo gingen de Volendammers de kleedkamers in met een 2 – 0 achterstand.

Neus tegen de feiten

Trainer Johan Plat bracht na rust drie nieuwe namen binnen de lijnen. Milan Zonneveld, Jozhua Vertrouwd en Lex Veerman werden ingezet om een nederlaag te voorkomen. Kort na het fluitsignaal was Volendam meteen dreigend. Via een goeie voorzet van El Idrissi, kan Blommestijn inkoppen. Een katachtige redding van Borgman hield de bal uit het doel. Snel daarna was het aan de andere kant wel raak. Ondanks verdedigende acties van Eerdhuijzen, scoorde HHC-aanvoerder Glenn Kobussen alsnog. Een simpel intikkertje toverde de 3 – 0 op het scorebord.

Gehoor terug

Met nog een kwartier te spelen liet Volendam van zich horen. Blommestijn kreeg de bal via zijn borst, hield controle en schoot vanuit de draai. Die inzet ging over de vloer de verre hoek in: 3 – 1. Even later wilde Zonneveld de achterstand nog kleiner maken. Vanaf een afstandje kon hij vrij uithalen. Zijn inzet verdween in de handen van Borgman. De laatste tien minuten liet Volendam zien dat ze niet puntloos terug naar huis wilden. Een vrije trap van Myron Mau-Asam ging nipt over. Even later ging een doelpoging van Zonneveld nét naast. Aan wilskracht lag het niet, maar HHC gaf niet toe. Zo sloot Jong FC Volendam de dag af met nul punten en een 3 – 1 verliespartij.

Scoreverloop
8’ Jasper Drost 1 – 0
43’ Jasper Drost 2 – 0
58’ Glenn Kobussen 3 – 0
78’ Koen Blommestijn 3 - 1

Opstelling HHC Hardenberg: Nick Borgman, Serge Fatima, Joerie Church, Ashwin Manuhutu (71. Joel Beukhof), Glenn Kobussen (82. Danny Bouws), Rutger Etten (62. Rick Hemmink), Jari Oosterwijk (62. Steff Kaptein), Gersom Klok, Jurjan Mannes, Thomas Reinders (71. Matthijs Hardijk), Jesper Drost

Opstelling Jong FC Volendam: Dion Vlak; Walid Ould-Chikh (46. Lex Veerman), Rob Tol (46. Jozhua Vertrouwd), Mike Eerdhuijzen (75. Levi Volkers), Jay Kruiver; Younes Taha El Idrissi, Joey Antonioli (46. Milan Zonneveld), Milan de Haan (59. Myron Mau-Asam), Achraf Douiri; Koen Blommestijn, Jim Beers

Tekst: FC Volendam
Foto’s: ProShots / Ron Jonker