Jong FC Volendam ontvangt zaterdag IJsselmeervogels

  • donderdag, 07 okt 2021
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

Aanstaande zaterdag staat er weer een heuse kraker op het programma van Jong FC Volendam. De wijdbroeken krijgen IJsselmeervogels over de vloer. Het is de eerste keer dat de Spakenburgers naar Volendam afreizen. Hoogste tijd om ze alle hoeken van het veld te laten zien.

Met zeven punten uit zeven wedstrijden, staat IJsselmeervogels in de gevarenzone van Jack’s League. Een zege op Volendam is dus broodnodig. En dat terwijl de oranjehemden maar één puntje meer hebben. Afgelopen weekend werd er pas voor de tweede keer gewonnen. In de negentigste minuut werd pas de winnende goal gemaakt. Verder werd er een keer gelijk gespeeld, vier keer verloren en twee keer gewonnen. Dit onder Volendammer Berry Smit, die twee weken geleden zijn taken als hoofdtrainer neerlegde. Zijn taken worden overgenomen door assistent-trainer Ton Cornelissen. 

Ondanks de slechte start, is IJsselmeervogels een ploeg om voor op je hoedde te zijn. Deze transferperiode hebben zij zich met een hoop nieuwe namen versterkt. Met o.a. de van Boluspor overgekomen spits Rydell Poepon, van Ajax overgekomen Ilias Boudouni en de van Telstar overgekomen Darren Rosheuvel, haalt IJsselmeervogels een bak ervaring in huis.

Douiri

Voor Achraf Douiri wordt het een bijzondere wedstrijd. Hij speelt voor het eerst tégen IJsselmeervogels in plaats van met. De vleugelaanvaller speelde afgelopen seizoen nog in het rood-wit, maar verdedigd zich sinds dit seizoen in het oranje. Voor hem zal het een bijzonder weerzien worden met zijn oud-collega's.

Somber verleden

Tegen IJsselmeervogels is twee keer eerder gespeeld. Twee keer was dit in Spakenburg te doen. Over deze wedstrijden is maar één punt richting Volendam gegaan. Een waardig gelijkspel en een wedstrijd waar je een 0 – 3 voorsprong volledig weg gaf.

Verleden tegen IJsselmeervogels
26-09-2020 | IJsselmeervogels – Jong FC Volendam: 4 – 3
Jim Beers, Leon Maloney en Jay Kruiver
02-11-2019 | IJsselmeervogels – Jong FC Volendam: 3 – 3
Roy Tol, Victor van Montfort 2x

Arbitrage en live verslag

De wedstrijd staat onder leiding van Thom Winkel. Aan de zijlijnen wordt hij geassisteerd door Nathan Kromme en Tim Heuvelmans. De vierde official is Pepijn Helgering. De wedstrijd wordt via Twitter voorzien van live verslag. Zo kan je de gehele wedstrijd alsnog bijwonen zonder in het stadion te zijn. Via de hashtag #jvoijs is alles te volgen.

Seizoenkaarten en ticketverkoop

Alle fans met een seizoenkaart kunnen gratis naar de wedstrijd. Ook is het mogelijk om aan de deur losse tickets te kopen. Voor volwassenen kost een ticket € 10,-. Voor kinderen € 5,-.

Bezoekersinformatie

- Het stadion is vanaf een uur voor aanvang open.
- Vergeet niet je seizoenkaart of losse ticket.
- De Jaap Jonk Tribune is de enige tribune die in gebruik is. Deze is vanaf 14.00 uur geopend.
- De horecapunten zijn geopend.
- Het Kras Stadion is cashless. Er kan alleen betaald worden met pin of consumptiemunten. Consumptiemunten zijn te koop in de fanshop. Gelieve met pin te betalen.

Persinformatie

Voor alle thuiswedstrijden van Jong FC Volendam dient iedereen van de pers via e-mail een accreditatie aan te vragen bij de perschef van Jong FC Volendam. Je aanmelding kan verzonden worden naar stefan.vannierop@fcvolendam.org.