Jong FC Volendam op bezoek bij oude bekenden

  • donderdag, 24 sep 2020
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

Met het vallen van de herfst breekt voor Jong FC Volendam het moment aan om aansluiting te houden met de middenmoot. We zijn uiteraard pas drie wedstrijden onderweg, maar je kunt beter op tijd zorgen om van de onderste plekken weg te zijn. Dat zal zaterdag geen gemakkelijke opgave worden, want Jong FC Volendam neemt het op tegen de beste zaterdagclub aller tijden: IJsselmeervogels.

Afgelopen seizoen zorgde de ploeg van toen nog Berry Smit en Johan Plat bijna voor een stunt. Tot drie maal toe kwam Jong FC Volendam op De Westmaat op voorsprong. Echter in de toegevoegde tijd bezorgde Danny van den Meiracker "de vogels" alsnog een punt. Als we kijken naar de spelers die toen voor Jong FC Volendam op het veld stonden of er later in kwamen, dan zijn er maar twee spelers die sowieso niet in actie zullen komen. Want zowel Taye Lee als Kevin van Gasteren spelen nu bij de Koninklijke HFC. Alle anderen zouden zomaar minuten kunnen maken al hebben Brian Plat en Ibrahim el Kadiri een basisplaats in het eerste veroverd na hun prima optreden in Jong afgelopen seizoen(en).

Berry Smit werd net al even genoemd. Ook hij zal zaterdag van de partij zijn, alleen wel op de bank van de tegenstander. Afgelopen seizoen nam hij de coaching op zich omdat Johan Plat nog bezig was de benodigde diploma's te behalen. Als alles goed gaat, waarom ook niet, is de Jong FC Volendam coach na de wedstrijd tegen IJsselmeervogels in het bezit van alle benodigde diploma's. Leuk dat dit moment precies samen valt met de wedstrijd tegen Berry Smit zijn nieuwe club. Veel geheimen zullen de trainers niet voor elkaar hebben. Vooral Berry Smit zal weten hoe het in de keuken van FC Volendam er aan toe gaat. Aan de andere kant kent een club als IJsselmeervogels voor buitenstaanders ook weinig geheimen.

Met de wedstrijd van afgelopen seizoen in het geheugen zou het wel weer eens een hele leuke wedstrijd kunnen worden. En wie weet is er een broederstrijd. Als Barry Lauwers nog niet fit is dan staat mogelijk Dion Vlak weer onder de lat bij Jong FC Volendam. Zijn oudste broer en voormalig (Jong) FC Volendam speler Gerry Vlak staat op het middenveld van de vogels. Met 67 wedstrijden in de Derde Divisie is Gerry Vlak de speler met de meeste wedstrijden voor Jong FC Volendam sinds de toetreding tot de pyramide. In die wedstrijden wist hij ook nog eens twaalf doelpunten te maken. Afgelopen seizoen was hij (helaas) te oud om nog mee te mogen doen bij Jong en kwam niet heel vaak (zes wedstrijden) in actie bij het eerste elftal.

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van de heer Thijs Voncken uit Hulsberg. Afgelopen seizoen was hij twee keer scheidsrechter bij Jong FC Volendam. Beide wedstrijden eindigden in een nederlaag: Noordwijk (5-1) en Scheveningen (1-2). Eind maart 2018 floot hij bij Jong Almere City FC en toen werd er wel gewonnen (0-1). Aan de zijlijnen krijgt hij assistentie van Luc de Koning en Jeremy van der Ley. De vierde official is de heer Jeen Boringa.

Er zal zaterdag ook weer via het FC Volendam account live verslag gedaan worden op Twitter. Uw vaste verslaggever is er weer! We gaan de hashtag #ijsjvo gebruiken voor de wedstrijd. Mocht u aanwezig zijn op De Westmaat, dan is het goed de coronaprotocollen van IJsselmeervogels even door te nemen. En als u thuis bent kunt u ook altijd naar Radio IJsselmeervogels luisteren voor een live verslag van de wedstrijd.

Vorige ontmoetingen

3 december 2016 Jong FC Volendam - IJsselmeervogels 0-1
6 mei 2017 IJsselmeervogels - Jong FC Volendam 7-0
2 november 2019 IJsselmeervogels - Jong FC Volendam 3-3

Foto's
Pro Shots / Remko Kool