Jong FC Volendam op jacht naar eerste winst ooit tegen Scheveningen

  • donderdag, 29 sep 2022
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Na de teleurstellende resultaten tegen Noordwijk, Excelsior Maassluis, Kozakken Boys en Spakeburg wil Jong FC Volendam zich dit weekend herpakken. Dit willen zij doen tegen Scheveningen. De aftrap is om 15.00 uur in eigen huis.

Scheveningen zit, net als Jong FC Volendam, in een niet al te lekkere reeks. Afgelopen weekend speelde het gelijk tegen Spakenburg. Vier dagen daarvoor verloor het via penalty's van de bekertegenstander van de hoofdmacht van FC Volendam: Harkemase Boys. Tegen Lisse speelde het gelijk en tegen Koninklijke HFC verloor het met ruime cijfers. Vrezen hoeven De Schollekoppen nog niet: het staat op de viertiende plaats, boven de gevarenzone. 

In Scheveningen beleefde men een drukke transferzomer. Het vertrek van Crescendo van Berkel, Rowdy van der Putten, Euclides Tavares Lopes, Mo Ouaraki, Bjorn Benard, Tyrone Owusu, Eddie Kaffa en Robin van Straaten werd naadloos opgevangen door aanwinsten Kenny Lipman, Dario van Breukelen, Jordi Geijsen, Julian Markvoort Beke, David Kappel, Jaimy Brute en Rodny Lopes Cabral. 

Internationals terug

Vanwege het oproepen van Billy van Duijl, Imran Nazih en Givairo Read voor de jeugdelftallen van het Nederlands Elftal, moest Jong FC Volendam de sterkhouders afgelopen weekend missen. Na een mooie week met de nationale ploeg, keren de drie Volendammers terug naar het Kras Stadion om de Oranjehemden te helpen de wedstrijd tegen de Scheveningers te winnen.

Nul uit zes

De Volendammers stonden zes keer tegenover de Scheveningers. Een reeks om niet positief op terug te kijken, want van Scheveningen werd nog nooit gewonnen. 

Laatste vijf wedstrijden

16-04-2022 | Jong FC Volendam - Scheveningen: 0 - 2
19-02-2022 | Scheveningen - Jong FC Volendam: 3 - 2

Koen Blommestijn 2x
15-02-2020 | Jong FC Volendam - Scheveningen: 1 - 2
Ibrahim El Kadiri
16-11-2019 | Scheveningen - Jong FC Volendam: 2 - 1
Samir Ben Sallam
26-05-2018 | Scheveningen - Jong FC Volendam: 1 - 0

Arbitrage

De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leiding van Lars van Leeuwen. Hij zal bijgestaan worden door Diana Snoeren en Patrick Otten. De rol voor vierde official wordt ingevuld door Roy Labeur.

Bezoekersinformatie

Alle fans met een seizoenkaart kunnen gratis naar de wedstrijd. Ook is het mogelijk om aan de deur losse tickets te kopen. Voor volwassenen kost een ticket € 10,-. Voor kinderen € 5,-.

- Het stadion is vanaf een uur voor aanvang open.
- Vergeet niet je seizoenkaart of losse ticket.
- De horecapunten zijn geopend.
- Het Kras Stadion is cashless. Er kan alleen betaald worden met pin of consumptiemunten. Consumptiemunten zijn te koop in de fanshop. Gelieve met pin te betalen.

Persinformatie

Voor alle thuiswedstrijden van Jong FC Volendam dient iedereen van de pers via e-mail een accreditatie aan te vragen bij de perschef van Jong FC Volendam. Je aanmelding kan verzonden worden naar stefan.vannierop@fcvolendam.org