Jong FC Volendam op jacht naar middenmoot

  • donderdag, 08 okt 2020
  • Leestijd: 5 minuten
  • Bron: FC Volendam

Na de prima overwinning in Maassluis is het zaterdag zaak om door te pakken voor Jong FC Volendam. Met een overwinning op De Treffers zou de ploeg van Johan Plat niet alleen afstand nemen van de gevaarlijke plaatsen, maar zich ook nestelen in de middenmoot.

Blik naar boven

Uiteraard kijken wij altijd met een "oranje bril" naar de wedstrijden van Jong FC Volendam. De tegenstanders kijken op de zelfde manier ook naar hun team. Maar vorige week was de overwinning gewoon verdiend. Excelsior M had misschien wat meer mogelijkheden voor de rust, maar de beste was voor Jong FC Volendam. Na de rust was de ploeg van Plat gewoon beter dan de thuisploeg, waar het in de eerste helft nog gelijk op ging. Waar de ploeg vooral trots op kon zijn was dat het ondanks een tegenslag (1-1) door bleef voetballen. Natuurlijk probeerde Excelsior M druk te zetten, maar door het eigen spelletje te blijven spelen had dat geen consequenties. Met twee fraaie doelpunten werden de drie punten bijgeschreven.

Doordat er nu vrijwel elke week toch enkele afgelastingen vanwege COVID-19 besmettingen zijn, begint de stand van de Tweede Divisie een beetje scheef te trekken. Zo hebben drie van de vijf ploegen die onder ons staan een wedstrijd minder gespeeld. Het is dus zaak om een gat te slaan met de onderste plekken. Daarna zien we wel of de blik naar boven kan blijven. Afgelopen dinsdag speelde Jong FC Volendam aangevuld met wat spelers van de O18 een oefenwedstrijd tegen Ajax O18. Het was een uitstekende wedstrijd van Volendam. Er werd met 4-2 gewonnen, maar dat had eigenlijk een veel hogere uitslag moeten zijn. Koen Blommestijn (2x), Andrei Vossen en Hamza Rahaoui (O18).

Moeizame start

Tegenstander De Treffers kent een wat moeizaam begin van het seizoen. Maar als we naar de resulaten van de Groesbeekse formatie kijken in de Tweede Divisie dan hebben ze de laatste twee volledige seizoenen niet voor de prijzen meegedaan. Na de vierde plaats in 2017 werden ze in de twee volgende seizoenen dertiende. Afgelopen seizoen stonden ze negende toen COVID-19 roet in het eten gooide. Het was sowieso geen seizoen waarin ze meededen voor de titel. Op dit moment heeft De Treffers één punt behaald uit de vier gespeelde wedstrijden. Het punt pakten ze in de eerste competitie ronde in de "verre oosten derby" tegen HHC Hardenberg (0-0). Tegen AFC (0-3), Koninklijke HFC (3-1) en ASWH (2-0) moesten ze een nederlaag incasseren.

Afgelopen zaterdag ging de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys niet door, omdat er een vermoeden was dat er een COVID-19 besmetting zou zijn bij de ploeg uit Groesbeek. Gelukkig was dit niet het geval en mocht De Treffers dinsdag ook gewoon aantreden in de KNVB beker tegen Barendrecht (Derde Divisie). Ze konden echter geen vertrouwen tanken. Want nadat Barendrecht in de verlenging met tien man kwam te staan gingen ze er met een 1-2 zege vandoor. De Treffers kunnen zich nu dus volledig gaan focussen op de competitie. Afgelopen seizoen kwamen Jong FC Volendam en De Treffers elkaar in het zelfde weekend tegen als dit seizoen. Een beter Jong FC Volendam, maar het benutte de kansen niet. De Treffers scoorde één keer en won zo tegen de verhouding met 0-1. De mannen van Johan Plat hebben dus iets recht te zetten zaterdag!

Arbitrage en live verslag

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van de heer Thom Winkel uit Groningen. De laatste keer dat hij Jong FC Volendam floot was afgelopen seizoen in Katwijk aan Zee tegen Quick Boys (3-1). De twee keer daar voor waren ook op vreemde bodem: ADO '20 (4-0) en Westlandia (3-7). Staat scheidsrechter Winkel garant voor veel goals? Het lijkt er wel op, al kan hij er zelf toch weinig aan doen. Aan de zijlijnen wordt hij zaterdag geassisteerd door de heren David Kloekke en Wouter Linders. De vierde official is Jelle Besselsen, net als tegen Jong Sparta.

Ook zaterdag worden er helaas nog geen toeschouwers toegelaten tot het stadion. De wedstrijd is voor de supporters te volgen via ons Twitter account en hastag #jvotre. De aftrap is om 15:00 uur.

Pers

Voor alle thuiswedstrijden van Jong FC Volendam was de regel al dat alle vertegenwoordigers van de media (fotografen en schrijvende pers) zich vooraf moesten aanmelden. Gezien de huidige situatie zal hier ook scherp op toegezien worden. Dus alleen als je via e-mail bent aangemeld bij de perschef van Jong FC Volendam en dit is goedgekeurd zul je toegang tot het stadion krijgen.