Jong FC Volendam op jacht naar tweede stunt tegen AFC

  • donderdag, 31 mrt 2022
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Na de nederlaag tegen IJsselmeervogels (2 - 1), wacht AFC de Volendamse equipe op in het Kras stadion. In Amsterdam wonnen de Volendammers spectaculair met 1 - 3, tijd om dat thuis nog eens over te doen. De aftrap is om 15:30 uur in eigen huis. 

AFC heeft, in vergelijking met de laatste ontmoeting, twee bekende namen in de ploeg. Mohamed Betti en Jordi van Stappershoef komen tegenwoordig uit voor de Amsterdammers. Betti kwam van 2016 tot 2021 uit voor de Volendammers. De verdediger speelde 104 wedstrijden aan De Dijk. Daarin scoorde hij één keer. Van Stappershoef speelde 24 wedstrijden in het oranje. Dit deed de goalie van 2014 tot 2019. 

De club uit Amsterdam bezit momenteel de vierde plaats op de ranglijst van Jack's League. Met 35 punten uit 20 wedstrijden doen ze goede zaken. Al zijn de laatste vijf wedstrijden van de Amsterdammers wat wisselvallig. Twee verliespartijen, twee winstpartijen en één gelijk spel. Dat terwijl Jong FC Volendam drie keer won en twee keer verloor. 

Stunt in Amsterdam

Het is alweer even geleden, maar 16 oktober zorgden de heren van, destijds, Johan Plat voor een stunt in AFC. De belofte van Volendam liet zien hoe voetballen moest. Er werd overtuigend gewonnen. 

Laatste twee ontmoetingen

16-10-2021 | AFC - Jong FC Volendam: 1 - 3
Joey Antonioli, Achraf Douiri en Koen Blommestijn
14-09-2019 | Jong FC Volendam - AFC: 4 - 6
Youssef Blel (2x), Derry John Murkin en Roy Tol

Arbitrage en live-verslag

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Shona Shukrula. Aan de zijlijnen wordt zij geassisteerd door Jeroen van der Waaij en Marck Fieret. De vierde official is Niels Zeeman. Kun je zaterdag niet aanwezig zijn bij de wedstrijd, maar wil je wel de wedstrijd volgen? Via ons Twitteraccount wordt live verslag gedaan. Via de hashtag #jvoafc is alles te volgen.

Bezoekersinformatie

Alle fans met een seizoenkaart kunnen gratis naar de wedstrijd. Ook is het mogelijk om aan de deur losse tickets te kopen. Voor volwassenen kost een ticket € 10,-. Voor kinderen € 5,-.

- Het stadion is vanaf een uur voor aanvang open.
- Vergeet niet je seizoenkaart of losse ticket.
- De Jaap Jonk Tribune is de enige tribune die in gebruik is. Deze is vanaf 14.00 uur geopend.
- De horecapunten zijn geopend.
- Het Kras Stadion is cashless. Er kan alleen betaald worden met pin of consumptiemunten. Consumptiemunten zijn te koop in de fanshop. Gelieve met pin te betalen.

Persinformatie

Voor alle thuiswedstrijden van Jong FC Volendam dient iedereen van de pers via e-mail een accreditatie aan te vragen bij de perschef van Jong FC Volendam. Je aanmelding kan verzonden worden naar stefan.vannierop@fcvolendam.org

Foto's: Jan Mulder