Jong FC Volendam opent met kraker tegen Quick Boys

  • woensdag, 23 aug 2017
  • Leestijd: 5 minuten
  • Bron: FC Volendam

Na een voorbereiding die ergens in de tweede week van juli begon gaan we nu eindelijk ook met Jong FC Volendam "voor het echie spelen". De voorbereiding is overigens prima verlopen voor de ploeg van Berry Smit, die afgelopen seizoen nog op een keurige zesde plek eindigden in deze sterke Derde Divisie.

We starten weer op nul
Eind juli was in Werkendam de eerste oefenwedstrijd tegen de nummer twee van de Tweede Divisie, Kozakken Boys. Deze wedstrijd eindigde zoals hij begon, 0-0 dus. Ook de volgende drie oefenduels op vreemde bodem liepen qua resultaat goed af. Bij Hoofdklasser Ajax werd met 1-2 gewonnen en van Jong Almere City FC met 2-3. Net als tegen Kozakken Boys eindigde tegen een andere ploeg uit de Tweede Divisie, Koninklijke HFC, de wedstrijd in 0-0. Afgelopen zaterdag was er in eigen huis de laatste test wedstrijd voor Jong. Tegen het naar de Hoofdklasse gedegradeerde FC Rijnvogels werd het 3-2 voor Jong FC Volendam. Het team van Berry Smit is dus nog ongeslagen, maar garanties op succes koop je daar helaas niet voor. Alle achttien teams in de Derde Divisie beginnen zaterdag allemaal op nul punten. De strijd voor promotie en degradatie kan gaan beginnen. Alle teams hebben geleerd van het eerste seizoen in de Derde Divisie. De teams die een stapje terug hebben moeten doen uit de Tweede Divisie willen uiteraard het verloren terrein goed maken en de promovendi uit de Hoofdklasse willen er in blijven. Er is dus nog weinig te zeggen over de krachtsverhoudingen in deze divisie. Laten we eerst maar eens een wedstrijd of zeven spelen en dan kunnen we daar een eerste oordeel over geven. Duidelijk is wel dat onze tegenstander van vandaag heel erg graag weer op het hoogste niveau wil spelen.

Terug naar de top
Nadat Quick Boys jaar in jaar uit de slag had gemist voor promotie naar de Topklasse slaagden ze er in 2016 wel in om zich te plaatsen voor de Derde Divisie. Tot de invoering van de Topklasse in 2010 was Quick Boys één van de vier teams samen met IJsselmeervogels, Spakenburg en Noordwijk die sinds 1970 geen seizoen op het hoogste niveau hadden gemist. Sterker nog het team uit Katwijk speelde vanaf het begin op het hoogste nationale amateurniveau op zaterdag. Voor onze gasten uit Katwijk wordt het nu dus al weer het achtste seizoen op rij dat ze niet op het hoogste niveau spelen. En dat doet de bewoners van Nieuw Zuid pijn. Kleine broertje Katwijk doorbrak halverwege de jaren negentig de hegemonie van Quick Boys. En inmiddels spelen ze al bijna net zo lang als dat Quick Boys dat niet doet juist wel op het hoogste niveau. Alleen in het seizoen 2014/2015 zaten ze samen in de Hoofdklasse en werd Katwijk met groots vertoon kampioen. Afgelopen seizoen was voor Quick Boys geen seizoen waar over ze het nog lang willen hebben. Sportief gezien konden ze geen vuist maken en raakten misschien daardoor ook wat geirriteerd. Met een elfde plek eindigden ze maar liefst dertien punten onder Jong FC Volendam. Zowel de ontmoeting in Volendam (1-0) als die in Katwijk (2-3) werden door Jong FC Volendam gewonnen. Dit seizoen zal dat niet zomaar even herhaald worden. De ploeg waar Dirk Kuyt assistent van Jan Zoutman is geworden heeft zich aardig versterkt met de wens om terug te keren op het "hoogste" niveau. De resltaten in de oefenperiode zijn ook goed te noemen. Ze hebben het ook alleen maar tegen hele sterke tegenstanders opgenomen. Van de zes wedstrijden speelden ze er vijf tegen teams uit de Tweede Divisie en één uit de Derde Divisie. Ze wonnen onder andere bij Koninklijke HFC met 1-2 en thuis van Kozakken Boys met 1-0. En afgelopen zaterdag plaatsten ze zich voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker door met 1-2 te winnen bij DVS '33. De ploeg van Zoutman komt dus met een goed gevoel naar Volendam. Volgens oud Quick Boys doelman Raymon Kuipers is Jong FC Volendam samen met onder andere Quick Boys één van de voornaamste kandidaten voor de titel. Als dat zo is dan kunnen we spreken van een heuse topper in ons mooie Kras Stadion!

Arbitrage
De wedstrijd van zaterdag zal onder leiding staan van de heer Menno Kloet uit Spijkenisse. Hij zal worden bijgestaan door de heren Paschedag en Moraal. De heer Dröge heeft afgelopen seizoen tweemaal Jong FC Volendam gefloten. De eerste keer was in eigen huis tegen Huizen (1-2) en de andere wedstrijd was bij Jong FC Groningen (1-4).

Twitter
Via ons Twitteraccount @fcvolendam is de wedstrijd zaterdag weer live te volgen. Hashtag van de wedstrijd is #jvoqui. Maar er gaat uiteraard niks boven het bijwonen van de wedstrijd in ons stadion! De toegangsprijs is EUR 7,50 en voor seizoenkaarthouders van FC Volendam gratis! Er wordt om 14:30 uur afgetrapt.

Goed om te weten
Voor de supporters is voor, tijdens en na de wedstrijd de Runderkamp Lounge in de hoek op de eerste verdieping van de eretribune open voor een hapje en een drankje. Verder is het voor de pers zaak om vooraf het persbeleid van Jong FC Volendam even door te nemen. Alle vertegenwoordigers van de media dienen zich namelijk vooraf aan te melden, zonder een door FC Volendam verstrekte perskaart kan de pers zich namelijk geen toegang verschaffen tot het veld. De pers zal, net als de vertegenwoordigers van de KNVB en Quick Boys, ontvangen worden in de Botterzaal op de eerste verdieping van de eretribune.