Jong FC Volendam reist af naar koploper Quick Boys

  • vrijdag, 07 okt 2022
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Zaterdag gaat Jong FC Volendam weer van huis. Dit keer trekt het naar Katwijk om het op te nemen tegen koploper Quick Boys. De aftrap van dit duel is om 13.30 uur. 

Quick Boys heeft een aardige oranje-getinte selectie. Zo zien we Nick Runderkamp, Jim Beers en Dyllandro Panka terug in de ploeg van Edwin Grunholz. Runderkamp speelde negenenveertig keer in Het Andere Oranje. Daarin scoorde hij negen keer. Beers kwam veertig keer uit voor Jong FC Volendam en mocht zes keer uitkomen voor de hoofdmacht van de Volendammers. Hij vond daarin twee keer net. Panka kwam vierentwintig keer uit voor Jong FC Volendam en acht keer voor het eerste. Hij sloot zijn Volendam-periode af met drie goals voor Jong en één voor 1. 

Quick Boys heeft een heerlijke seizoenstart. Vroeg in het seizoen won het met 1 - 3 van TEC. Ook van Rijnsburgse Boys werd met 4 - 0 gewonnen. Tegen HHC verloren de Katwijkers met 4 - 0, maar daarna herpakten de mannen van Grunholz zich. Tegen Jong Sparta en Kozakken Boys werd gewonnen. Daartussendoor verloor het de Katwijkse derby van Katwijk. Ook in de beker ging het onderuit tegen het Sportlust '46 van Jochem Twisker. De laatste drie wedstrijden tegen FC Lisse, Spakenburg en Koninklijke HFC sloten de Katwijkers wél winnend af. 

Ware strijd

Wedstrijden tussen Quick Boys en Jong FC Volendam is altijd hard tegen hard. Een gelijkspel heeft er nooit ingezeten. 

Laatste vijf duels

28-05-2022 | Quick Boys - Jong FC Volendam: 1 - 3
Paul van der Helm (e.d.), Jay Koorndijk en Imran Nazih
04-12-2021 | Jong FC Volendam - Quick Boys: 1 - 2
Milan de Haan
07-09-2019 | Quick Boys - Jong FC Volendam: 3 - 1
Roy Tol
12-05-2018 | Quick Boys - Jong FC Volendam: 0 - 1
Kay Tejan
26-08-2017 | Jong FC Volendam - Quick Boys: 3 - 1
Dylan Mertens, Gijs Smal en Nick Doodeman

Arbitrage

Het duel tussen Quick Boys en Jong FC Volendam staat onder leiding van Thijs Dogterom. Aan de zijlijnen staan Marck Fieret en David Kloekke klaar om Dogterom te assisteren de wedstrijd in goede banen te leiden. Cor van Elswijk is aangesteld als vierde official. 

Het duel zal achter gesloten deuren gespeeld worden. Dit naar aanleiding van het bezwaar dat de Quick Boys heeft ingediend tegen het spelen van een wedstrijd zonder publiek. Dit schikkingsvoorstel werd eind vorig seizoen door de aanklager amateurvoetbal gedaan naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de wedstrijd tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys.

Ondanks de bezwaren van Quick Boys heeft de tuchtcommissie besloten om, naast een boete, ook het spelen van één wedstrijd zonder toeschouwers als straf op te leggen. Als gevolg daarvan wordt de uitwedstrijd van Quick Boys tegen Jong FC Volendam afgewerkt zonder toeschouwers. 

Vanwege het duel van de hoofdmacht van FC Volendam en Ajax, wordt er tijdens Quick Boys - Jong FC Volendam géén Twitter-verslag gedaan. Dit vanwege eventuele overlappingen van beide wedstrijden.