Jong FC Volendam sluit Tweede Divisie-avontuur in stijl af

• zaterdag, 27 mei 2023
  • Leestijd: 4 minuten

Jong FC Volendam eindigde haar afscheidstournee in de Tweede Divisie in Hardenberg, waar HHC de tegenstander was. Waar de Volendammers het steevast lastig hadden, boekten de oranjehemden nu een zakelijke overwinning. Dankzij een dubbelslag van Ezechiel Fiemawhle en een benutte strafschop van Leon Maloney werd het 0 – 3 in het voordeel van Jong FC Volendam.

Tayrell Wouter, die na lange tijd weer eens tot de basiself behoorde, mocht de aftrap verzorgen. Er bleek genoeg pit te zitten in de openingsfase, waar een kans en een gele kaart viel. De gele kaart kwam op de naam van Ashwin Manuhutu, toen hij Quincy Hoeve hard onderuit werkte. De daaruit komende vrije trap werd onderschept door HHC, waardoor Mike Reuvers de zestien van Jong FC Volendam kon binnendringen. Waleed Ait Abdellah bleek de scherpere man te zijn, toen hij goed uitverdedigde en gevaar kon ontwijken. Ook Jong FC Volendam kreeg een grote kans, toen het vanaf sluitpost Kayne van Oevelen een geweldige aanval opzette. Wouter brak door vanaf de rechterflank en bediende Quincy Hoeve. De spits kwam echter niet in scoringspositie, waardoor hij de kans overliet aan Darius Johnson. Laatstgenoemd schoot echter te zacht, waardoor HHC balbezit kon overnemen.

Gevaar

Na een half uur kregen de Volendammers een flinke domper te verwerken toen Vernon Addo niet verder kon. Givairo Read werd zijn vervanger en was gelijk gevaarlijk. De jonge linksback vloog over de flank en mocht uithalen vanaf de rand van de zestien. HHC-sluitpost Nick Borgman kon nipt redding brengen, maar moest snel ingrijpen toen Wouter de afvallende bal oppikte. De snelle aanvaller haalde uit, maar ook nu redde Borgman.

Op slag van rust kon de thuisploeg op voorsprong komen, ware het niet dat Van Oevelen zijn mannetje stond. De sluitpost van Jong FC Volendam stond oog-in-oog met HHC-spits Rob van der Leij, maar was eerder bij de bal dan de aanvaller. Zo bleef de brilstand op het bord na het rustsignaal.

Geluk

Tien minuten na de herstart mochten de Volendammers juichen. Hoeve bereikte de zestien en haalde uit richting de verre hoek. De bal raakte de paal, maar Fiemawhle was er als de kippen bij om de bal op te pikken en alsnog achter Borgman te werken: 0 – 1.

Penalty

Na 67 minuten kreeg Jong FC Volendam een strafschop toegekend toen Serginho Fatima Hoeve vloerde in de zestien van HHC. Maloney nam plaats achter de bal en dat bleek de juiste keuze van trainer Kizito Musampa. De middenvelder schoot overtuigend binnen in de linkerbovenhoek waardoor de Volendammers op een 0 – 2 voorsprong kwamen in Hardenberg.

Met nog tien minuten op de klok moest Jong FC Volendam verder met tien. De bij rust ingevallen Imran Nazih kwam dusdanig hard in op Gersom Klok, dat arbiter Kevin Puts een directe rode kaart trok. De kaart werd de Volendammers niet fataal, sterker nog: in de extremis maakte Fiemawhle zijn tweede van de middag en gooide de wedstrijd volledig in het slot. Eindstand: 0 – 3!

Scoreverloop:
55’ Ezechiel Fiemawhle 0 – 1
68’ Leon Maloney 0 – 2
90+1' Ezechiel Fiemawhle 0 – 3

Gele kaarten:
Déron Payne

Bijzonderheden:
78’ Rode kaart Imran Nazih
90+5' Rode kaart Matias Jones (HHC)

Opstelling HHC Hardenberg: Nick Borgman; Kevin Grötz, Ashwin Manuhutu, Danny Bouws, Serginho Fatima; Jurjan Mannes, Rutger Etten (61. Matias Jones), Glenn Kobussen (90. Thomas Reinders); Mike Reuvers (61. Gersom Klok), Rob van der Leij, Matthijs Hardijk

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Rob Tol, Waleed Ait Abdellah, Billy van Duijl, Vernon Addo (24. Givairo Read / 73. Déron Payne); Flip Klomp, Leon Maloney; Tayrell Wouter (73. Jordi Blom), Darius Johnson (46. Imran Nazih); Quincy Hoeve, Ezechiel Fiemawhle

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: ProShots / Ron Jonker