Jong FC Volendam tegen verhouding in onderuit tegen De Treffers

  • zaterdag, 06 nov 2021
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

Jong FC Volendam trok zaterdagmiddag naar de andere kant van het land om het op te nemen tegen De Treffers. Al vroeg in de wedstrijd keek de ploeg van Johan Plat tegen een achterstand aan, maar al gauw lieten de Volendammers zien wat ze in hun mars hadden. Tegen de verhouding in verloor Jong FC Volendam in Groesbeek: 3 – 2

Al vroeg in de wedstrijd keek Jong FC Volendam tegen een achterstand aan. In de vijfde minuut was het Coen Maertzdorf die de bal onderschepte rond de middenstip en fraai afwerkte in de verre hoek. Drie minuten later was het diezelfde Maertzdorf die de bal aflegde op Jordy Thomassen en daarmee de achterstand verdubbelde: 2 – 0.

De wijdbroeken bouwden goed op en zorgden toch voor wat kansen. Zo ook in de vijfentwintigste minuut. Jozhua Vertrouwd zag Jim Beers vrij lopen en gaf met een heerlijke crosspass af op Beers. De Volendammer nam goed aan en legde af op topscorer Koen Blommestijn. De spits haalde uit, maar zijn inzet ging nipt naast. De aansluitingstreffer bleef gelukkig niet uit. Door een verdedigingsfoutje van De Treffers-back Gino van den Berg kon Tayrell Wouter de bal oppikken en uithalen. En met succes. De bal belandde in de korte hoek achter De Treffers-goalie Niels Kornelis: 2 – 1. Ondanks dat de wijdbroeken aandrongen voor de gelijkmaker, werd in de extra tijd van de eerste helft toch de achterstand weer op twee gezet. Volendam-goalie Van Oevelen leek de bal van de lijn te redden, maar de grensrechter gaf toch het sein dat de bal van oud FC Volendam-spits Teije ten Den over de lijn was geweest. Hiermee trokken beide teams met een 3 – 1 stand richting de kleedkamers.

Sterk uit de kleedkamers

De ploeg van Johan Plat begon sterk aan de tweede helft. Met merendeels balbezit lieten de palingboeren merken deze wedstrijd echt te willen winnen. Grote kansen van Wouter en invaller Younes Taha El Idrissi bleken niet genoeg om de achterstand weer naar een te brengen. Na een uur spelen lag de bal wél in het net. Een eigen goal van Ricardo Ippel zette de Volendammers weer op een minimale achterstand.

Met nog twintig minuten te gaan, zette invaller Hamza Rahaoui bijna de gelijke stand op het bord. Een afvallende bal kwam heerlijk voor de voeten van de Volendammer en haalde uit. De Treffers-sluitpost Kornelis kon zijn inzet maar net redden. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Blommestijn de kans op de gelijkmaker. De Volendammer nam de bal aan op zijn borst en wilde in de draai afmaken. Die inzet ging op de paal. De Volendammers hebben gestreden als leeuwen, maar verloor, tegen verhouding in, met 3 – 2 van De Treffers.

Excelsior Maassluis-uit

De volgende wedstrijd voor Jong FC Volendam staat gepland op 20 november. Dan reist de ploeg van Plat af naar Maassluis. De wedstrijd is om 15:00 uur in Sportpark Excelsior Maassluis.

Scoreverloop
5’ Coen Maertzdorf 1 – 0
7’ Jordy Thomassen 2 – 0
30’ Tayrell Wouter 2 – 1
45+1’ Teije ten Den 3 – 1
60’ Ricardo Ippel 3 – 2 (E.D.)

Gele kaarten:
Sjors Kramer

Opstelling De Treffers: Niels Kornelis; Tjeu Langeveld, Gino van den Berg, Bryan Sirvania, Dennis Hettinga; Brian Campman, Ricadro Ippel, Jordy Thomassen; Coen Maertzdorf (72. Bram Zwanen), Teije ten Den (87. Robin Janssen), Leroy George (68. Marlon Versteeg)

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Jay Kruiver, Sjors Kramer, Jay Koorndijk, Jozhua Vertrouwd (60. Hamza Rahaoui); John Hilton, Milan de Haan (80. Milan Zonneveld), Jim Beers (60. Levi Volkers); Tayrell Wouter, Koen Blommestijn, Achraf Douiri (46. Younes Taha El Idrissi)

Tekst: FC Volendam
Foto’s: Pro Shots / Erich Snijder