Jong FC Volendam ten onder in Tiel

  • zaterdag, 21 mei 2022
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

Zaterdagmiddag trok Jong FC Volendam naar Tiel om het op te nemen tegen de ploeg van Hans van de Haar: TEC. Een mooie middag werd het niet: Jong FC Volendam verloor met 2 – 0 van TEC.

TEC begon dreigend aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut moest Kayne van Oevelen zijn leven geven voor een hard afstandschot van Vinnie Vermeer. De middenvelder van TEC sprintte richting een afvallende bal en poeierde deze richting de rechterbovenhoek van het Volendamse doel. Van Oevelen moest flink springen om de inzet van de Tielenaar te keren. Helaas lag de bal er binnen vijf minuten tóch in. Een flipperkasteffect binnen de zestien van Jong FC Volendam zorgde ervoor dat de bal uiteenspatte op de lat. De bal kwam per toeval op het hoofd van TEC-spits Junior Ebobo, die zo binnen werkte: 1 – 0.

Na tien minuten kwamen de Volendammers goed door, toen Lequincio Zeefuik met een geweldige crosspass het spel verplaatste naar de kant van Jordi Blom. De snelle vleugelaanvaller controleerde de bal goed en stormde richting Mathijs Swaneveld. De Volendammer schoot richting doel, maar zag zijn inzet in het zijnet belanden. Even later kon TEC op een grotere voorsprong komen, ware het niet dat Ebobo hands maakte voor hij de bal achter Van Oevelen schoot. Snel daarna was Jong FC Volendam dreigend, toen Tayrell Wouter doorbrak op de rechterflank. De aanvaller zag Zeefuik vrijlopen, die daarna Joey Antonioli bediende. De middenvelder speelde zich knap vrij en schoot richting doel, maar zag zijn schot nipt naast het doel verdwijnen. Even leek het erop dat TEC op een marge van twee kwam, maar Younes Taha voorkwam dat. De snelle middenvelder zag Bo van Essen naar de zestien sprinten en zakte mee terug. Terwijl Vermeer de bal goed controleerde op de achterlijn en strak voor gaf, schermde Taha Van Essen goed af. Zo voorkwam hij groot gevaar en trok Jong FC Volendam met een minimale achterstand naar de kleedkamers.

Beslissing

Jong FC Volendam kwam goed weg, toen een vrije trap van TEC op het hoofd van de vrijstaande Barry Beijer terecht kwam. De verdediger stond helemaal vrij bij de tweede paal, maar kopte de bal tegen het ijzerwerk. Na een uur lag de bal wél in het doel. Ebobo kreeg de bal in de zestien van Volendam en scoorde vanuit de draai zijn tweede van de middag binnen: 2 – 0.

Volendam kon meteen iets terug doen, toen Koen Blommestijn het sprintduel met Basil Camara won. De snelle spits stormde op het doel van TEC af, maar zag Swaneveld de bal voor zijn voeten plukken. Even later probeerde Wouter het maar eens met een hard schot, maar ook zijn poging was niet doeltreffend. In de slotfase van de wedstrijd konden de Volendammers de aansluitingstreffer maken. Imran Nazih gaf de bal goed voor in de zestien, alleen Blommestijn kon zijn hoofd nét niet tegen de bal planten. Hierdoor eindigde het duel in een 2 – 0 verliespartij voor de Volendammers.

Rijnsburgse Boys-thuis

Komende dinsdag speelt Jong FC Volendam in eigen huis tegen Rijnsburgse Boys. De aftrap is om 19:30 uur in het Kras stadion.

Scoreverloop:
4’ Junior Ebobo 1 – 0
61’ Junior Ebobo 2 – 0

Gele kaarten:
Jordi Blom

Opstelling TEC: Mathijs Swaneveld; Rodney Klooster (62. Yaël Eisden), Darry Beijer, Basil Camara, Guido van Rijn; Mohammed El Makrini, Gino Bosz, Vinnie Vermeer, Anass Aamri; Bo van Essen (74. Daan Blij), Junior Ebobo

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Rob Tol, Jay Koorndijk, Billy van Duijl, Jozhua Vertrouwd; Vernon Addo (62. Leon Maloney), Joey Antonioli (46. Imran Nazih), Younes Taha (62. Milan de Haan); Tayrell Wouter, Lequincio Zeefuik (62. Koen Blommestijn), Jordi Blom

Tekst: Stefan van Nierop
Foto's: Pro Shots / Erich Snijder