Jong FC Volendam ten onder tegen Jong FC Groningen

• dinsdag, 01 okt 2013
  • Leestijd: 3 minuten

De competitie van Jong Volendam is dit seizoen een van een groot avontuur. Veel tegenstanders kunnen een beroep doen op spelers die al een hele staat van dienst hebben en een veelvoud verdienen van de complete Volendamselectie. Zo ook Jong Groningen. Om er eens twee uit te lichten, Magnasco en Johansson, zij komen niet voor een schone zakdoek en colaatje voetballen. Aan Volendamkant liep een elftal dat slechts ten dele aan het grote werk geproefd heeft. Dat mocht echter geen basis zijn voor een nederlaag. Voetbaltechnisch troefde Jong Groningen Jong Volendam vooral in de eerste helft af. Veel druk naar voren, snelle acties en loepzuivere passes. Elk foutje aan Volendamkant werd genadeloos uitgebuit. Dat leidde al in de eerste tien minuten tot een 0-2 achterstand, wat later ook de eindstand zou blijken.
Balverlies op het middenveld van Boyd Stevens gaf Mennega de vrije ruimte, wat 0-1 betekende. Vier minuten later was het 0-2, toen Magnasco en Zivkovic zichzelf een vrije doorloop verschaften. De eerste kans voor Jong Volendam deed zich na precies twintig minuten voor. Danny Tol en Bowedee Burleson knutselden een reële mogelijkheid in elkaar, maar succes bleef uit. Jong Groningen nam vervolgens duidelijk gas terug, zonder Volendam echt in het spel te laten komen. De mooiste kans in de eerste helft was voor Henk veerman die in vrije positie de bal voor het inkoppen had. In plaats van diagonaal terug te koppen, zocht hij de korte hoek waar de keeper stond. De tegenaanval die daaruit ontstond, bracht een wereldkans voor Groningen, maar Roy Pistoor knapte dat knap op.

Tien minuten na rust kreeg Henk Veerman opnieuw een uitstekende kans om te scoren, maar zijn vizier stond deze wedstrijd niet op scherp. Jong Groningen bleef naar hartenlust combineren, schiep zich fraaie kansen, maar werkte slecht af of vond veelal Roy Pistoor op hun weg. Een kwartier voor tijd bracht Erik veerman niet zijn eigen spits maar Zivkovic in stelling. Ook nu was Pistiir de redder. Na drie wissels liep het bij Volendam een stukje lekkerder. Weer was het Henk Veerman die in stelling gebracht werd, nu door Jessey Kuiper, maar ook zijn derde grote kans ging verloren. Jong Groningen kwam nog tot een afgekeurde goal, en had na afloop wel wat te mopperen op scheidsrechter Van Beek, die in de eerste helft een 100% handsbal wegwuifde in Volendams strafschopgebied. De punten gingen mee naar Groningen, waar niets op af te dingen viel.
Opstelling: Roy Pistoor, Raoul Esseboom, Cerezo Hilgen (Erik Veerman), Boyd Stevens (Rafik el Hamdi), Oscar Wilffert, Erik Schouten (Jessey Kuiper), Bowedee Burleson, Stefan Plat, Henk Veerman, Danny Tol, Souffian Reclaoui.