Jong FC Volendam vergeet te scoren tegen taai Noordwijk

  • zaterdag, 11 mrt 2023
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

Zaterdagmiddag speelde Jong FC Volendam tegen Noordwijk in eigen huis. Een koude middag bracht niet de punten die het nodig heeft. Al vroeg in de wedstrijd kwam Noordwijk door een goal van Teun Zethof op voorsprong. In de extremis maakte Noordwijk het verschil. In het Kras Stadion eindigde het in 0 – 2.

Nadat materiaalman Piet Jonk eigenhandig de sneeuwdeken van het veld in het Kras Stadion heeft geruimd, konden Jong FC Volendam en Noordwijk beginnen aan de wedstrijd. De startende sluitpost Abdessalam Ouboumalne moest na twee minuten meteen ingrijpen. Nadat Noordwijker Jesper de Vré een hard schot richting de kruising werkte, moest de goalie zich volledig strekken om met zijn vingertoppen de bal uit de bovenhoek te tikken. Na een kwartier kon de sluitpost echter niet redden, toen een scrimmage in de zestien eindigde bij Zethof. De verdediger gaf het laatste zetje: 0 – 1.

Ongelukkig

Na de goal bleef het lang eenzijdig. Beide ploegen combineerden maar weinig, totdat Givairo Read na een half uur spelen het initiatief nam. De rechtsback haalde op de rand van de zestien uit, maar zag zijn schot stuiten op de handen van Lars Jansen. Vier minuten later was het Tayrell Wouter die de gelijkmaker voor zijn rekening wilde nemen. De snelle aanvaller kapte Jose Nhoca en Donovan Slingard uit en wilde uithalen. Voor zijn voet de bal kon raken, kwam Toer Bouwman in en blokkeerde de doelpoging. Net produceerde Imran Nazih een voorzet die richting de kruising draaide. De bal eindigde uiteindelijk op de lat. Net voordat arbiter Maurice Paarhuis floot voor rust, probeerde Jordi Blom gelijk te maken met een verwoestend schot. Ook deze keer stopte Jansen.

De tweede helft begon wat minder scherp dan het einde van de eerste helft. Noordwijk kreeg drie dotten van kansen, maar Ouboumalne stond zijn mannetje. Na een ruim uur schoot Déron Payne op doel, maar zag zijn kans voorlangs vliegen. Kort daarna belandde de bal toch in het doel, maar aan de overkant. Wendt werkte een dieptebal achter Ouboumalne, maar de spits stond een meter buitenspel. Zo bleef de achterstand minimaal. In minuut 75 redde Ouboumalne op fraaie wijze een schot van invaller Lucas Coopmans. De spits van Noordwijk stond oog-in-oog met de sluitpost van Jong FC Volendam en haalde uit. De Volendammer dook met een goede reflex naar de bal en maakte de kans onschadelijk.

Kansenregen

Met nog een kwartier te gaan had Imran Nazih een grote kans op de gelijkmaker, toen hij in kopduel met Lars Jansen een leeg doel voor zich had. De spelmaker verloor echter het duel en zag de bal achter het doel verdwijnen. De daaruit komende corner leverde ook niet het nodige gevaar. De slotminuten waren voor Jong FC Volendam, waarin Blom en Wouter elkaar continu vonden. Echter was de defensie van Noordwijk net zo scherp en hield stand. In de slotminuut belandde een hoge bal uiteindelijk bij Noordwijker Wendt, die het cadeautje uitpakte voor 0 – 2.

Scheveningen-uit

25 maart speelt Jong FC Volendam een uitwedstrijd tegen Scheveningen. Er wordt om 14:30 uur afgetrapt.

Scoreverloop:
14’ Teun Zethof 0 – 1
90+2’ Emiel Wendt 0 – 2

Opstelling Jong FC Volendam: Abdessalam Ouboumalne; Givairo Read, Waleed Ait Abdellah, Jay Koorndijk, Déron Payne; Billy van Duijl (88. Leon Maloney), Imran Nazih (80. David Petrovic), Flip Klomp (88. Mika van der Horst); Tayrell Wouter, Quincy Hoeve, Jordi Blom.

Opstelling Noordwijk: Lars Jansen; Toer Bouwman, Teun Zethof, Dylan Rietveld, Donovan Slijngard; Quintón Christina, Raïes Roshanali (66. Jayson Halman), Jose Nhoca (80. Ruben Marbus); Jesper de Vré (60. Mike Vreekamp), Emiel Wendt, Sem van Oosten (66. Lucas Coopmans).

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: Jan Mulder