Jong FC Volendam weet dat het kan winnen

• donderdag, 07 nov 2019

Na het gelijke spel bij koploper IJsselmeervogels zou het fantastisch zijn als Jong FC Volendam zaterdag tegen Kozakken Boys door kan pakken. We weten dat het kan, want in de voorbereiding op dit seizoen werd er in het Kras Stadion al met 4-2 gewonnen.

Kozakken Boys is een club die al heel lang tot de vaste waarden op het hoogste niveau hoort. Al we naar de laatste vijftig jaar kijken dan zijn de seizoenen niet op het hoogste niveau op één hand te tellen. Toch misten ze in 2010 bij de invoering van de Topklasse de boot. Pas twee seizoenen later promoveerden ze alsnog via de nacompetitie. De club zette in om echt een vaste waarde in de top van het amateurvoetbal te worden, met succes. In het derde seizoen Topklasse pakten ze de titel. Het seizoen er op werden ze vierde, maar dat was genoeg om zich te plaatsen voor de Tweede Divisie. Na twee keer tweede te zijn geworden eindigden ze afgelopen seizoen als zevende. Dit seizoen liggen ze voorlopig weer op dat schema. Opvallend is dat ze buiten Werkendam beter presteren dan op hun eigen "De Zwaaier". Vier overwinningen op vreemde bodem en slechts één in eigen huis. Als ze thuis wat beter met de druk om hadden gegaan waren ze misschien wel kloploper geweest. Het is dus een ploeg met veel kwaliteit en een oude bekende. Twee seizoenen geleden speelde Kay Tejan nog in het oranje van FC Volendam en draagt nu het wit-rode tenue van de Werkendammers.

Zuur puntenverlies, maar toch trots. Met die woorden kun je de wedstrijd van vorige week wel kort samenvatten. Er is tot het laatste moment gestreden, maar helaas glipte de overwinning op het laatst alsnog uit onze handen. Maar het team heeft laten zien dat ook in een andere samenstelling de ploeg op dit niveau mee kan komen. Dus hopelijk is nu het moment aangebroken dat er ook weer geoogst gaat worden, dus punten pakken. De laatste plaats die de ploeg nu bezet is absoluut niet de plek waar ze thuis horen. Pech, niet koelbloedig genoeg zeg het maar. Tot de winterstop zijn er nog achttien punten te pakken, hopelijk zaterdag de eerste drie van deze serie.

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van Daan Schaper uit het keerpunt van de Elfstedentocht, Dokkum. Het wordt de derde keer dat hij een wedstrijd van Jong FC Volendam onder zijn hoede heeft. Twee seizoenen geleden was dat thuis tegen Spakenburg (2-0) en afgelopen seizoen thuis tegen HSC '21 (5-0). Aan de zijlijnen wordt hij geassisteerd door de heren Beijer en Van Dijk.