Jong FC Volendam weet derde oefenduel niet te winnen van V.V. Eemdijk

• zaterdag, 17 jul 2021

Zaterdagmiddag werd het derde en tevens eerste thuisduel van de oefencampagne van Jong FC Volendam gespeeld. Voor het eerst dit seizoen mochten de heren van Johan Plat het in eigen huis voor thuispubliek laten zien.

Al vroeg in de wedstrijd ging het mis voor de ploeg van Plat. Eemdijk-aanvaller Sjohn van Gullik troefde Volendam-verdediger Rob Tol af in een duel, waardoor Gullik mede-aanvaller Nigel van Zelst kon bedienen. Van Zelst benutte die kans en maakte in de dertiende minuut 0-1 voor zijn ploeg.

Na twintig minuten spelen ging het weer mis voor Volendam. Na een corner van Frank Heus werd het een klutsboel in de zestien. Uiteindelijk krijgt Jeffrey van de Dikkenberg de bal voor zijn voeten en maakt hij de 0-2 voor Eemdijk.

Snelle omschakeling

Een kwartier voor rust bracht Plat vers bloed in het veld. Younes Taha El Idrissi bewees zich meteen. Hij gaf een goeie pass op Achraf Douiri, die na het aannemen van die bal liet zien hoe snel hij was. Hij liet Zeger Beukers achter zich, ziet Malik Rijkaard in zijn ooghoek en geeft de bal perfect af. Rijkaard schroomt niet en verzilverd die kans, 1-2.

Snel na de aansluitingsgoal laat El Idrissi weer zien hoeveel hij waard is. Met een heerlijke steekpass tussen de twee Eemdijk- verdedigers door, bedient hij Tayrell Wouter, die zo de gelijkmaker binnenschiet.

Met een voorsprong de rust in

Diep in de extra tijd van de eerste helft krijgt Jong FC Volendam een corner. Deze werd gepakt door Eemdijk-keeper Robin van de Bor, maar deze stuitte uit zijn handen. De bal kwam voor de voeten van Daan Sier en poeierde de bal keihard in het doel. Zo ging de ploeg van trainer Plat de rust in met een 3-2 voorsprong.

Vers bloed

In de tweede helft wisselt Johan Plat zijn ploeg hevig. Een hoop nieuwe namen begonnen aan de aftrap.

Lange tijd was het een eentonig wedstrijd, totdat een dikke twintig minuten na rust Freek van Belzen de gelijkmaker als een kanonskogel binnenkopt achter doelman Kayne van Oevelen.

Andere wending

Na de gelijkmaker raakte Jong FC Volendam het overzicht kwijt. Eemdijk wilde daarvan

profiteren, maar achterin werd niet geklungeld.

Nekslag in blessuretijd

In de tweede minuut van de blessuretijd was daar weer Van Zelst. Hij schiet de 3-4 ongekend hard binnen, dat Van Oevelen alleen maar kon toekijken. Drie minuten daarna was daar weer Van Belzen. Hij staat helemaal vrij en schiet zo de 3-5 binnen. Op die manier weet Jong FC Volendam ook deze oefenwedstrijd niet te winnen.

Jong AZ

Volgende week zaterdag neemt Jong FC Volendam het op tegen de beloften uit Alkmaar. Deze wedstrijd vind plaats in het Kras Stadion en wordt gespeeld om 12:30 uur.

Scoreverloop

13’ Nigel van Zelst 0 – 1

21’ Jeffrey van de Dikkenberg 0 – 2

31’ Malik Rijkaard 1 – 2