Jong FC Volendam weet niet te winnen in eerste oefenduel

• zaterdag, 10 jul 2021

De eerste wedstrijd in de voorbereiding van Jong FC Volendam is geëindigd in een 2-1 verlies tegen HVV Hollandia.

Het is de eerste wedstrijd in de voorbereiding voor Jong FC Volendam. Deze wedstrijd werd gespeeld in Sportpark Juliana te Hoorn. De ploeg van Plat begon de wedstrijd al snel sterk met in de 8ste minuut een heerlijke goal van Victor van Montfort op aangeven van Jordi Blom.

Penalty

In de 33e minuut kreeg Jong FC Volendam een penalty, nadat Jay Koorndijk werd neergehaald in de 16. Ben Sallam nam plaats achter de bal, maar deze strafschop werd gekeerd door Hollandia-doelman Schuurman.

Niet kort na de gemiste strafschop was daar Pronk. Met een keiharde kopbal in de 36e minuut, liet hij keeper Kayne van Oevelen kansloos toekijken hoe de bal het net raakte.

In de tweede helft kwam er een geheel nieuw elftal op het veld. Veel spelers uit de jeugd mochten zich bewijzen deze helft.

Weer Pronk

In de 59ste minuut was daar weer Pronk. Wederom met het hoofd.

Spectaculair einde

In de slotfase was keeper Van Der Wilt goud waard voor de ploeg van Plat. In de 87ste minuut wist hij Pronk van een hattrick af te houden, 2 minuten later wist hij een hard schot van Deen te keren. Enkele seconden later was hij de baas in een 1-op-1 met Van Ooien.

Katwijk

De volgende wedstrijd in de oefencampagne is dinsdag 13 juli. Dan is Katwijk de tegenstander. Deze wedstrijd zal plaatsvinden in Katwijk om 19:30 uur.

Scoreverloop

8’ Victor van Montfort 0-1

36’ Pronk 1-1

59’ Pronk 2-1