Jong NAC Breda te sterk voor Jong FC Volendam

• maandag, 09 nov 2009
  • Leestijd: 3 minuten

Jong Volendam begon sterk tegen Jong NAC. De eerste 20 minuten werd de tegenstander van het kastje naar de muur gestuurd. NAC liet zich steeds ver terugvallen en probeerde via Ellery Cairo via de counter kansen af te dwingen. De goed spelende Kevin de Visser en A-junior Bart Groot hadden echter geen kind aan de ex-Feyenoord en Hertha Berlijn speler. In de dertiende minuut soleerde Onal op links fraai langs zijn tegenstanders, Uit zijn voorzet werd door Nick van der Valk de 0-1 gemaakt. Echter de grensrechter had (als enige?) buitenspel geconstateerd. Even later werd het toch 0-1. Nick van der Valk benutte zelf de strafschop die hij gekregen had door een overtreding waarbij hij doorgebroken was. De tegenstander mocht niet mopperen met geel. Even later was het bijna 0-2 na een fraaie vrije trap van Yildiz op de lat. Onal kon de teruggekaatste bal niet goed raken en schoot hoog over.

Jong Volendam maakte hierna de fout de teugels wat te laten vieren waardoor NAC de gelegenheid kreeg wat meer aan te dringen. Over links leidde dit tot de onverdiende 1-1. Marijn Sterk liet teveel ruimte liggen waardoor na een 1-2 combinatie Edinho Pattinama (zoon van oud Excelsior speler Pattinama) kon scoren (volgens velen in buitenspel positie). Zo ging de rust in met 1-1 op het scorebord waarbij 0-2 de verhouding beter had weergegeven.

Trainer Said Ouaali drukte de spelers op het hart geconcentreerd te blijven en daardoor de overwinning af te dwingen. Ook het eerste deel van de tweede helft was weer voor Volendam. Echter daarbij bleek de eigenlijke tekortkoming van Jong Volendam: een veldoverwicht leidt niet tot een overmaat aan uitgespeelde kansen. Het scorend vermogen laat te wensen over. Bij de eerste de beste aanval van NAC was op nieuw slordig verdedigen op links de oorzaak van de tweede treffer van NAC. Hierna bleef Volendam aandringen. Een goede mogelijkheid van Roy Bakkenes had tot de dik verdiende 2-2 moeten leidden. Het schot leidde niet meer dan tot een corner omdat het via een NAC speler naast ging. Vlak voor tijd werd het nog 3-1 door een onterechte strafschop. Kortom een teleurstellende wedstrijd die onnodig verloren werd. Rest nog de vermelding dat de scheidsrechter vanaf het begin veel te lankmoedig optrad tegen de vele overtredingen van NAC. Met name Hamit Yildiz had het zwaar te verduren. Het viel te prijzen dat Hamit niet op de provocaties inging.