Jong Volendam hard onderuit tegen Purmersteijn

• donderdag, 18 aug 2011
  • Leestijd: 2 minuten

Beloftes verzaken tegen Purmersteyn

Binnen 20 minuten stonden de beloftes achter met 4- 0 tegen de gastheren uit Purmerend. Purmesteyn speelde met twee spitsen en Volendam had daar in het centrum geen antwoord op. Individuele fouten en Mart Lieder, de prima spits aan Purmersteyn kant (enige tijd gespeeld in de Volendam Jeugd) waren de voornaamste oorzaak. Wellicht speelde ook mee dat het al de derde wedstrijd was binnen 5 dagen voor de beloftes. Via een strafschop werd het vlak voor rust nog 5-0.

Bijna nog erger dan de individuele fouten achter, was het feit dat Volendam aanvallend nauwelijks een kans kon afdwingen. Volendam mist hier duidelijk een spits die het gat opvult, ontstaan door het vertrek van Lars Veldwijk naar FC Utrecht. In de tweede helft werd het rommelig door de vele wisselingen.. Purmersteyn kwam nog op 6-0 door een eigen inzet aan Volendam kant. Voor de vele toeschouwers heeft Volendam een slecht visitekaartje afgegeven.