Jong Volendam heeft wat goed te maken tegen AFC

  • donderdag, 14 okt 2021
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

De beloften van FC Volendam reizen zaterdag af naar Amsterdam. Daar worden ze ontvangen door AFC. Na drie verliespartijen wordt het hoog tijd om die punten te claimen. Het strijdplan: winnen.

De ploeg uit Amsterdam heeft een vliegende seizoenstart als we kijken naar de geboekte resultaten. Met een tweede plaats op de ranglijst en zeventien punten uit acht wedstrijden, zal Volendam een zware klus tegemoet komen. Alleen tegen Katwijk heeft AFC de punten laten liggen. Dat AFC in vorm is, bleek afgelopen dinsdag maar weer. Toen wonnen de Amsterdammers tegen de opponent van het eerste van aanstaande vrijdag: Telstar. Tegen de IJmuidenaars won AFC met 4 – 0.

Als we kijken naar de aangetrokken spelers deze transferperiode zien we opvallende namen. Zo komt Splinter Mooij over van Jong Feyenoord. Mooij besloot zijn prof-droom op te geven en vol te gaan voor zijn kans om arts te worden. Voetballen wilde hij niet opgeven, dus speelt hij nu in Jack’s League. Ook zien we Thomas Verhaar overkomen van Excelsior. Koen Wesdorp en Segun Owobowale maken een transfer binnen de competitie. Zij komen van ASWH en Noordwijk.

Klein verleden

De twee ploegen hebben elkaar maar één keer eerder ontmoet. Een wedstrijd waarin de goals wel heel makkelijk vielen.

14-09-2019 | Jong FC Volendam – AFC 4 – 6
Youssouf Blel 2x, Derry John Murkin, Roy Tol

Arbitrage

De wedstrijd staat onder leiding van Robin Vereijken. Hij zal, samen met Joris Westhof en Laurens Maas aan de zijlijnen, ervoor zorgen dat de wedstrijd naar behoren verloopt. De rol van vierde official zal vervuld worden door Roel van der Werff.

Kaartverkoop

De kaartverkoop van deze wedstrijd verloopt via AFC zelf. Tickets voor de wedstrijd zijn hier te koop. Er gelden ook corona-maatregelen. Hoe AFC deze hanteert, lees je hier.

Twitter

De wedstrijd is als vanouds live te volgen via Twitter. Via de hashtag #afcjvo blijf je op de hoogte van alle hoogtepunten van deze wedstrijd.