Jong Volendam herstelt zich na rust

• dinsdag, 24 aug 2010
  • Leestijd: 2 minuten

Jong Volendam voorkwam een blamage door na rust een 3-1 achterstand om te zetten in 3-3. In de eerste helft had zelfs een matig Dordrecht geen enkele moeite met een ongeïnspireerd Volendam. De kansen regen zich aan elkaar, veelal door balverlies op het middenveld. Het werd 1-0 (na buitenspel) door Renaldo Jongebloet. Volendam kwam nog even terug door een kopbal van Nick Tol (die als een van de weinigen in de eerste helft zijn normale niveau haalde) uit een vrije trap van Mo Ajnane. Snel hierna werd het 2-1 omdat de Volendam verdedigers niet attent waren uit een spelhervatting. Vlak voor rust werd het 3-1 uit een strafschop gegeven na hands van Mo Ajnane die hiervoor slordig uitverdedigde.

Trainer Johan Steur had weinig woorden nodig in de rust om de spelers tot meer inzet te bewegen. Dominique van Dijk gaf de gehele tweede helft leiding aan een verder geïnspireerd spelend Volendam. De ingevallen Carim Hilal viel sterk in als centrumverdediger waardoor Frank Schilder kon opschuiven naar het middenveld met als gevolg dat Dordrecht aanvallend machteloos werd. Het werd 3-2 na een prima combinatie tussen Kees Tol en Deen van Embricqs die zelf afrondde. Na diverse andere kansen werd het 3-3 uit een strafschop na een overtreding op Dominique van Dijk. Nick Tol had geen moeite met deze buitenkans. Volendam had zelfs nog kunnen winnen als de scheidsrechter voor een tweede 100% strafschop had gefloten na het opnieuw omverlopen van Dominique van Dijk. Dezelfde Dominique kreeg 1 minuut voor tijd zelf de gelegenheid de winnende treffer te maken toen hij alleen voor doelman Stef Doedee verscheen. Via de hand van de doelman werd het slechts een hoekschop.

Met de inzet van de eerste helft zal het seizoen voor de beloftes er slecht uitzien. Alleen als de wil tot winnen aanwezig is, zoals in de tweede helft, kan er succes geboekt worden.