Jong Volendam in eigen huis onderuit tegen IJsselmeervogels

• zaterdag, 09 okt 2021

Terwijl de mist wegtrok en de zon doorbrak, speelde Jong FC Volendam zaterdagmiddag zijn achtste wedstrijd in Jack’s League. Zij kregen IJsselmeervogels op bezoek. Met debutant Kayne van Oevelen onder de lat en de van een blessure teruggekeerde Sjors Kramer in de verdediging moest Volendam, tegen de verhouding in, toegeven aan IJsselmeervogels. In eigen huis werd met 0 – 1 verloren.

Al vroeg in de wedstrijd drong Volendam aan. Milan de Haan kreeg de bal mee van Younes Taha El Idrissi en haalde op randje zestien uit. Zijn inzet was net te hard en verdween over het doel. Even later was het weer Idrissi die Jim Beers ziet vrijlopen. Hij gaf de bal mee, alleen Beers raakte in de kluts met een verdediger van IJsselmeervogels. Niet heel lang daarna was het aan de andere kant bijna raak. Steven Sánchez kwam dicht in de buurt van het Volendamse doel en haalde uit. Van Oevelen keerde die inzet prima, waarna Sjors Kramer de afvallende bal wegwerkte uit de zestien. In minuut dertien kreeg Volendam een corner mee. De indraaiende bal kwam precies op het hoofd van Beers terecht. De Volendammer kopte keihard, alleen keeper Jaimy Schaap redde de keiharde inzet.

Na twintig minuten spelen trapte oud Volendam-speler Daniel van Son de bal tegen de touwen. Een voorzet van Miguel Ramdas werd gemist door Rydell Poepon. Van Son zag het gebeuren en trapte de bal loeihard in het dak van het doel: 0 – 1. Met nog vijf minuten voor rust combineerde Walid Ould-Chikh heerlijk met Douiri. Ould-Chikh haalde vervolgens uit, maar werd onderuitgehaald. Hierdoor ging zijn inzet naast het doel. Met 0 – 1 op het bord keerden de ploegen terug richting de kleedkamers.

Frisse wind

Met twee nieuwe namen begon Volendam aan de tweede helft. Jay Koorndijk verving na lang blessureleed Sjors Kramer. Rob Tol kwam binnen de lijnen voor Jozhua Vertrouwd. Vijf minuten dáárna verliet ook Ould-Chikh het veld. Voor hem kwam Tayrell Wouter in de plaats. De wijdbroeken lieten gedurende de helft zien hoe dreigend ze kunnen zijn. Wouter gebruikte zijn snelheid door Jesse Wielinga te passeren en de bal te bereiken. De Volendammer wilde de bal over de keeper heen wippen, maar deed dit nét iets te wild. Zijn inzet verdween achter het doel. Ook Idrissi maakte gebruik van zijn snelheid en sprintte de zestien in. Vanaf de linkerkant wilde de Volendammer uithalen, alleen Schaap lag in de weg.

Met nog twintig minuten op de klok kreeg Joey Antonioli het op de heupen. Hij kreeg de bal en danste zowaar over het veld heen. Hij kapte de verdediging van IJsselmeervogels uit en bereikte de zestien. Deze solo werd niet bekroond met een goal; Schaap plukte de bal weg voor zijn voeten. Diep in de wedstrijd krijgt Volendam een grote kans. Douiri krulde de bal van afstand richting het doel. Het was millimeterwerk, maar ook deze inzet ging nipt naast. Hoe graag ze ook wilden, scoren bleef uit. Hiermee verloor Volendam zijn derde wedstrijd op rij met 0 – 1.

AFC-uit

Volgende week reist Volendam af naar Amsterdam. Daar is AFC de tegenstander. De aftrap vindt plaats om 14:30 uur.

Scoreverloop:

19’ Daniel van Son 0 - 1

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Jay Kruiver, Sjors Kramer (46. Rob Tol), Jozhua Vertrouwd (46. Jay Koorndijk); Walid Ould-Chikh (50. Tayrell Wouter), Joey Antonioli, Myron Mau-Asam (56. Koen Blommestijn), Milan de Haan (82. Levi Volkers); Younes Taha El Idrissi, Jim Beers, Achraf Douiri

Opstelling IJsselmeervogels: Jaimy Schaap; Daniel van Son, Marciano van Leijenhorst (66. Jeffrey Buitenhuis), Mitch Willems, Kai Heerings, Jesse Wielinga; Mike van de Laar (85. Pieter Langedijk), Philippe van Arnhem, Miguel Ramdas (66. Adil Haian); Rydell Poepon (85. Darren Rosheuvel), Steven Sánchez Angelo (60. Yassine Tekfaoui)

Tekst: FC Volendam
Foto's: Jan Mulder