Jong Volendam laat de winst aan Jong Willem II (2-3)

• maandag, 21 nov 2011
  • Leestijd: 2 minuten

In een vrij mistig KRAS-Stadion had Jong Volendam zichzelf tegen Jong Willem II een goede dienst kunnen bewijzen. Met de klok op negentig liet spits Kees Tol een enorme kans liggen. Uit de tegenaanval scoorde Peltzer van Willem II wel, wat 2-3 betekende.

{foto1}

Daaraan vooraf ging een gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer. Halverwege de eerste helft, in een fase waarin Willem II het spel meer en meer naar zich toe trok na een goede opening van Jong Volendam, kregen de Tilburgers een vrije trap die door Denissen strak achter Theo Zwarthoed geschoten werd. Lang duurde die voorsprong niet, want nog voor rust rondde Michiel Kramer een prachtige Volendamaanval via Geraldo Hoogvliets en Jasper de Bie prima af.

{foto2}

In de tweede helft leek Jong Volendam de zaakjes beter op orde te hebben en Willem II, met Rowin van Zaanen, ver van zich af te houden. Dat leverde na een kwartier een voorsprong op. Opnieuw was er uitstekend samenspel, voordat de bal bij Iljaas Rodjan belandde. Die speelde een aantal spelers uit en schoot perfect in. Willem II zette een tandje bij en wist vrij snel na deze tegenvaller terug te komen. Weer was het een dood spelmoment dat in hun voordeel beslist werd. Een goed genomen hoekschop werd door alle Volendamverdedigers als ongevaarlijk ingeschat, waardoor Janga ongehinderd mocht inkoppen. Over en weer bleven er kansjes komen zonder dat het echt afgerond werd. Tot die negentigste minuut. In plaats van de punten eindelijk weer eens in huis te houden, belandde de bal over het doel, waarna Jong Willem II het dan maar zelf afmaakte. De vreugdedans deed vermoeden dat de wereldtitel behaald was.