Jong Volendam wint Lisse Macrogenix Toernooi

• maandag, 10 aug 2009
  • Leestijd: 2 minuten

Door een 3-2 zege tegen Jong Utrecht heeft Jong Volendam zeer verdiend het Lisse Macrogenix Toernooi gewonnen.
Met Nick Tol en Mo Ajnane van de A-selectie erbij maar zonder de geblesseerde Leandro Kappel begon Jong Volendam aan de wedstrijd in de wetenschap dat een gelijkspele voldoende zou zijn voor de toernooizege.
Utrecht begon zeer voortvarend en al mna 10 minuten kwamen zij op voorsprong door een goed uitgevoerde tegenaanval na slordig balverlies aan Volendam kant.
Even later was het al 2-0 door een vrije trap van de rand 16.

Gelukkig kon Ron Keizer hierna de aansluittreffer produceren na een mooie aanval via Lustin Sporkslede en Mo Ajnane.
Vlak voor rust werd het 2-2 door een fraaie onhoudbare volley van Ludciano Tolud.

Na de rust (met ook Marijn Sterk als invaller) hield Volendam het betere van het spel waarbij Ajnane en Nick Tol (Pier) voor de nodige rust en intelligentie aan Volendam kant zorgden.
Na een fraai schot van Ajnane kon Utrecht doelman De Ruiter de bal niet klemvast krijgen en zorgde de goed meegelopen Nick Tol voor de 3-2 stand.
Utrecht drong hierna sterk aan maar kwam niet verder dan enkele hotseknots situaties in het Volendamse strafschopgebied. Uitblinker Kevin de Visser en de overige verdedigers voorkwamen echter bekwaam de gelijkmaker.
Doelman Costas Peristides van Jong Volendam werd tot beste doelman van het toernooi gekozen.