Jong Volendam wint van Ajax Zaterdag 1

• zaterdag, 05 aug 2017
  • Leestijd: 3 minuten

Nadat Ajax Zaterdag 1, afgelopen dinsdag al met 1-2 van de amateurtak van Volendam, ging het vanmiddag met dezelfde cijfers ten onder tegen de beloften van FC Volendam. Na een 0-1 ruststand door een doelpunt van Tejan kwam het andere Oranje op een 0-2 voorsprong (doelpuntenmaker Jari Vlak) waarna Ajaxied Bilal el Amrani vlak voor tijd uit een penalty tegen scoorde.

Ajax en Volendam waren iets eerder aan hun duel begonnen (helaas dat deze wijziging niet werd gecommuniceerd), maar beide teams zaten toch nog in hun aftastende fase. De 1e kans van de wedstrijd (voor Volendam) na een klein kwartiertje werd dus keurig bewaard toen het schrijvende deel van de supporters wel aanwezig was. Onder prima omstandigheden ontspon zich een leuk, open duel waar beide teams niets voor elkaar onder deden. Zowel Ajax als Jong Volendam streden met open vizier. Dat jong FC Volendam na een dik halfuur de leiding namen was niet zo geheel vreemd aangezien al diverse malen speldenprikken werden uitgedeeld. Het was overigens Kay Tejan die beheerst binnen schoof (0-1). Ajax liet vijf minuten later van zich horen via Zakaria el Biyar (overgekomen van Huizen) die maar net voorlangs schoot.

Na de thee begonnen de beloftes van  FC Volendam prima, maar lieten in het eerste kwartier een paar dotjes van kansen liggen. Met inmiddels Yassin Roosblad op doel voor Stephan Veenboer kreeg Ajax kreeg zijn eerste kans na rust in de 61e minuut. Toch moesten de Amsterdammers in de tweede helft zich gaandeweg steeds meer aanpassen aan Volendam. Het leek erop dat het veld steeds groter werd en Ajax vaker moest corrigeren dan dat het zelf mee kon voetballen. Het was daarom andermaal niet geheel onverwachts dat Jong Volendam in de 80e minuut ruimer afstand nam (Jordy Hilterman scoorde de 0-2).

In de slotface was het oud FC Volendam speler Glenn van Zoolingen (AFC) die een opleving van Ajax inleidde. Hij bracht de bal naar Jack van Moerkerk die via de keeper overschoot. Even later wel de beloning in de 82e minuut toen Bobby Bosma zijn individuele actie abrupt onderbroken zag worden. De toegekende penalty werd door Bilal el Amrani binnen geschoten (1-2). Hierna was Ajax nog dicht bij de gelijkmaker via Stefano Seedorf, maar de eindstand van 1-2 bleef staan op het scorebord.