Keeperstrainer Edwin Zoetebier bewandelt ander pad en verlaat FC Volendam

  • zondag, 23 mei 2021
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam moet op zoek naar een nieuwe keeperstrainer. Edwin Zoetebier (51) heeft besloten om FC Volendam vanaf 30 juni te verlaten. De Volendammer had in drie verschillende perioden de keepers van FC Volendam onder zijn hoede.

FC Volendam verliest in Zoetebier een zeer gewaardeerde en ervaren specialist op keepersgebied. Na zijn actieve carrière, die hem langs FC Volendam, Sunderland, Feyenoord (twee perioden), Vitesse, PSV en NAC Breda bracht en hem onder andere de UEFA Cup opleverde, rolde de doelman bij de club uit zijn geboortedorp het vak als keeperstrainer in. Tussen 2008-2011, 2015-2016 en vanaf 2018 was hij keeperstrainer van de hoofdmacht en diverse jeugdteams. Zoetebier is, samen met Heurelho Gomes, nog steeds recordhouder als het gaat om de meeste minuten zonder tegendoelpunt, namelijk 1.100 minuten.

'Toe aan andere uitdaging'

Zoetebier licht zijn besluit toe. “Ik wil FC Volendam bedanken voor de afgelopen drie jaar. Helaas door een verschil van inzicht ben ik tot mijn besluit gekomen. Ook ben ik toe aan een nieuwe uitdaging als keeperstrainer. Ik wens FC Volendam heel veel succes toe.”

'Combinatie'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen betreurt én respecteert het besluit van Zoetebier. “Edwin heeft bij ons aangegeven dat hij zich door een combinatie van redenen niet meer helemaal happy voelde en daarom ook niet meer de 100% motivatie kon opbrengen om door te gaan bij FC Volendam. Dat besluit zullen wij uiteraard respecteren. Met ‘Zoet’ verliezen wij een gewaardeerde en fijne collega en een clubman die de afgelopen jaren een enorme inzet en betrokkenheid heeft getoond. Wij willen Edwin hiervoor bedanken en wensen hem alle succes in het vervolg van zijn carrière.”