Kleuters kunnen voetballen in eigen Arena

  • maandag, 30 mei 2011
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Groot feest vrijdagmorgen op basisschool De Dijk. Speciaal voor de kinderen uit de groepen 1 en 2 werd een nieuw sport- en speelveld in gebruik genomen en niemand minder dan Stanley van Kesteren (jeugdtrainer FC Volendam) en Mark de Vries (voetballer SC Cambuur) waren daarbij aanwezig. De patio werd tot nu toe niet echt gebruikt en dus ontstond het idee er iets moois van te maken. Er kwam kunstgras en er werden door de school zelf de nodige sport- en speelmaterialen aangekocht, inclusief twee doeltjes. “Eigenlijk wilden we het nog overkappen, maar dat mocht niet van de gemeente”, aldus schooldirecteur Maarten Tromp. Het veldje is alleen bestemd voor de kinderen uit de drie kleutergroepen. “Ze hebben anderhalf uur per dag ‘motorische vaardigheid’ (de term speelkwartier is volgens de directeur te kort door de bocht) en daarin kunnen ze gebruik maken van dit veld. Voetballen of gewoon lekker spelen, het kan allemaal”, meldt Tromp.

{foto1}

Engeland
Zomaar de deur naar de patio openzetten was wel erg saai en dus werden twee bekende Helderse namen uit het voetbal bereid gevonden de officiële opening te verrichten. De Vries vertelde de kinderen dat toen hij en Stanley klein waren ze altijd samen aan het voetballen waren en volgens Van Kesteren is dat dan ook de reden dat De Vries nu profvoetballer is. Dat De Vries ook nog in Engeland heeft gevoetbald maakte niet echt indruk, want ja, een van de klasgenootjes was ook al eens in Engeland geweest! Voordat de nieuwe naam van de patio werd onthuld, lieten de kinderen eerst nog allemaal een ballon los. Aan elke ballon zit een naamkaartje en de kleuter wiens ballon het verst komt, wint een leuke prijs. Een paar ballonnen knapten al voordat ze los waren gelaten, maar gelukkig hadden de juffen Ank, Dieuwke en Denise reserve exemplaren bij zich.

Armbandjes
De twee voetballers hadden ook nog een cadeautje voor alle kinderen, namelijk een armbandje met de tekst “Lief zijn voor elkaar”. De twee eerste armbandjes waren voor de oudste (Tim Braaf) en jongste (Junissa Ros) kleuter. Daarna werd de nieuwe naam van het sportveldje onthuld: De Dijk Arena. De rest van de ochtend werd door de sportieve kleuters gebruikt voor een aantal wedstrijdjes drie tegen drie, waarbij Van Kesteren en De Vries enthousiast meespeelden.

Bron: Den Helder Actueel