Koninklijke HFC maatje te groot voor Jong FC Volendam

• zaterdag, 09 apr 2022

De zon scheen goed in Haarlem, toen Jong FC Volendam het opnam tegen Koninklijke HFC. Ondanks een treffer van basisdebutant Ezechiel Fiemawhle, wonnen de Volendammers het niet van HFC. In Haarlem werd met 3 – 1 verloren.

De eerste kans kwam van de thuisploeg. Oud Volendam-middenvelder Gerry Vlak wilde een afvallende corner in één keer richting doel schieten, maar raakte de bal niet helemaal lekker. Volendam-goalie Kayne van Oevelen raapte de bal zonder moeite op. Tien minuten later was Van Oevelen weer de grote man aan Volendamse zijde. Jim Hulleman zag ruimte en wipte de bal over de defensie van Het Andere Oranje heen. Met een katachtige reflex tikt de goalie van Volendam nipt de bal over de lat. Zo voorkwam hij een achterstand.

Beul Brandsma

Na een kwartier spelen keek Jong FC Volendam tegen een achterstand aan. Hulleman zag HFC-spits Sietse Brandsma binnen de zestien van Volendam dringen en gaf voor. Brandsma faalde niet en schoot van dichtbij achter Van Oevelen: 1 – 0. Vier minuten later was het diezelfde Brandsma die de voorsprong voor zijn ploeg verdubbelde. Een corner van Mehmet Yüksel draaide goed in en belandde op het hoofd van de spits. Brandsma kopte de bal keihard in de kruising, waardoor Van Oevelen alleen maar kon toekijken: 2 – 0.

Met nog tien minuten tot rust liep HFC nog meer uit op de Volendammers. Desevio Payne dribbelde richting de zestien, schoot de bal door de benen van Volendammer Sjors Kramer en leverde de bal in bij Yüksel. De middenvelder van HFC werkte de bal stijf in de kruising af: 3 – 0.

Teken van leven

De tweede helft begon gelijk dreigend voor het Volendamse doel. Een schot van Koen Tros belandde tegen de paal van Volendams doel, waarna Kramer de bal van de lijn redde. Even later kopte Jim Beers de bal uit eigen zestien, nadat invaller Déron Payne wilde uithalen. Na een tien minuten gespeeld te hebben, maakte basisdebutant Fiemawhle de aansluitingstreffer. De jonge spits kreeg de bal goed aangespeeld door invaller Younes Taha en schoot de bal door de benen van voormalig FC Volendam-doelman Mitchel Michaelis het doel in: 3 – 1

Enkele minuten later lag bijna de tweede oranje-goal in het net. Taha kwam op stoom en lobde de bal over de HFC-verdediging in de voeten van invaller Lequincio Zeefuik. De spits controleerde de bal, maar zag dat de HFC-verdediging het leer kon verwerken. Met nog tien minuten te gaan, kreeg Jong FC Volendam een vrije trap op een mooie plek. Tayrell Wouter nam plaats achter de bal en wilde op het hoofd van Beers mikken. Helaas zaten de handen van Michaelis ertussen. Diezelfde Beers moest even later het veld verlaten vanwege een hoofdblessure. Hij werd vervangen door Hamza Rahaoui. De multifunctionele middenvelder kon het tij niet keren voor zijn ploeg. Koninklijke HFC won van Jong FC Volendam met 3 – 1.

Scheveningen-thuis

Volgende week zaterdag, 16 april, speelt Jong FC Volendam in eigen huis tegen Scheveningen. De aftrap is om 12:15 uur. Om 16:30 uur speelt de hoofdmacht van Volendam in eigen huis tegen Jong Ajax.

15’ Sietse Brandsma 1 – 0
19’ Sietse Brandsma 2 – 0
34’ Mehmet Yüksel 3 – 0
56’ Ezechiel Fiemawhle 3 – 1