Kras & Friends

  • maandag, 23 jun 2014
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Zakenvrienden heeft Kras Recycling gelukkig volop. Om dit te vieren organiseerde het succesvolle bedrijf samen met FC Volendam een gezellige ‘Friendsday’. De eerste, want een traditie lijkt geboren. ‘Een prachtig Volendams programma, met alles d’r op en d’r an’, zo reageerde een van de 25 genodigden die voor dit doel van heinde en verre kwamen.

Na een warm ontvangst op de club door de verschillende generaties Kras ging men richting Haven voor een frisse vaartocht op twee originele Volendammer ‘kwakken’. ‘Dit maak je niet vaak meer mee’, zei een gast uit België. Maar het werd nog unieker, want in de Businesslounge van FC Volendam stond na afloop van de IJsselmeertocht 'De Koet' al klaar met heerlijke gerookte paling. De gasten lieten dit zich goed smaken En na een half uurtje werd als klap op de vuurpijl het overheerlijke ‘zootje’ op echte ‘gottemetiels’ geserveerd. (Een gottemetiel is een wijde schaal met gaatjes.) Een zootje is dé Volendammer specialiteit: aardappelen en gekookte aal mét een doop, geheel zoals het op de botters gegeten werd en nu gemaakt door oud-visserman Hein Zwarthoed.

‘Tja, je hebt vrienden of je hebt ze niet’, zei een glunderende Henk Kras jr., tevreden dat deze eerste Friendsdag zo gezellig verlopen was.

{foto1}

{foto2}

{foto3}

{foto4}

{foto5}

{foto6}