Late treffer Kaars bezorgt FC Volendam historische zege

• vrijdag, 16 apr 2021
  • Leestijd: 5 minuten

Op Sportcomplex Zoudenbalch wachtte vrijdagavond Jong FC Utrecht. Historisch gezien geen vruchtbare grond voor FC Volendam, er werd immers nog nooit gewonnen op het Utrechtse sportcomplex. Tot hedenavond. Invaller Martijn Kaars bezorgde FC Volendam in blessuretijd een historische zege: 2-3.

Trainer Wim Jonk stuurde de winnende elf, die voor de bevrijdende overwinning op Helmond Sport zorgden, wederom de wei in. De geblesseerde Joey Roggeveen werd op de bank vervangen door Dion Vlak. Een zonnige en daarmee heerlijke vrijdagavond zou een perfect recept zijn voor een boeiende wedstrijd. Dit resulteerde al heel snel in een flitsende openingsfase.

Flitsende openingsfase

Binnen vijf minuten was het gelijk twee keer raak. In de vierde minuut van de wedstrijd werd rechtsback Raymond Huizing fel onder druk gezet door de Volendammers. Door dit druk zetten besloot Huizing de bal terug te spelen op doelman Thijmen Nijhuis. Zijn terugspeelbal was echter te kort waardoor deze kon worden onderschept door Francesco Antonucci. De Belg legde bal breed op de meegelopen Samuele Mulattieri waarna de Italiaanse spits eenvoudig de bal in het net kon leggen: 0-1.

Binnen één minuut werd de stand echter weer gelijk getrokken door de thuisploeg. Vanaf de rechterkant werd een lage voorzet gegeven die door Marco Tol nog weggewerkt kon worden. De afvallende bal viel prompt voor de voeten van Odysseus Velanas. Hij aarzelde niet en haalde snoeihard uit: 1-1. Nog binnen de tien minuten was het alweer raak voor Jong FC Utrecht. Een lage voorzet vanaf de rechterzijde werd bij de tweede paal binnen getikt door Oussama Alou: 2-1.

Compact

Het compact verdedigende Jong FC Utrecht bleek een moeilijk te nemen vesting voor de bezoekers uit Volendam. Antonucci was tot twee keer toe gevaarlijk met afstandsschoten. Zijn schoten troffen echter geen doel. Jong FC Utrecht opereerde vooral vanuit de tegenaanval en loerde op fouten van FC Volendam. Alou en Velanas waren, na een chaotisch moment van de Volendamse defensie, zeer dreigend. Laatstgenoemde kopte de bal voor een half leeg doel echter naast. Zodoende leek het erop dat Jong FC Utrecht met een voorsprong de rust in zou gaan.

Op een perfect moment trok FC Volendam de stand weer gelijk. Een hoekschop, genomen door Samir Ben Sallam, werd fantastisch binnengekopt door Boy Deul. Deul timede perfect, torende hoog boven alles en iedereen uit en plaatste de bal met zijn hoofd via de lat achter Nijhuis: 2-2.

Timen

In de laatste minuten van de eerste helft kreeg FC Volendam nog een tweetal mogelijkheden via Mulattieri. De spits schoot eerst hoog over en kopte niet veel later een vrije trap van Ben Sallam in het zijnet. De spectaculaire helft eindigde daarmee met een gelijke stand.

Het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft. FC Volendam nam wederom het heft in handen en het team van de zieke Ab Plugboer (hij werd vervangen door assistent-trainer Ruud Heus) loerde op een tegenaanval. Naarmate de tweede helft vorderde werden de bezoekers steeds gevaarlijker. Een prima opgezette aanval belandde via Plat en Denso Kasius bij Antonucci. Zijn volley was echter niet optimaal en werd via de grond gevangen door Nijhuis. Enkele minuten later trof Antonucci via doelman Nijhuis de bovenkant van de lat. Eén minuut daarna was het Micky van de Ven die reserve-aanvoerder Deul probeerde te imiteren. Van de Ven torende ook hoog boven alles en iedereen uit maar zijn kopbal zeilde nét naast. De 2-3 hing in de lucht.

Historische overwinning

In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd zorgde de ingevallen Martijn Kaars voor de winnende, en daarmee historische, treffer. Derry John Murkin onderschepte de bal op de helft van Jong FC Utrecht. Murkin legde de bal snel en hard breed op Kaars, waarna de invaller de bal met links verwoestend achter Nijhuis binnenschoot: 2-3. Dit betekende de eerste overwinning ooit op Sportcomplex Zoudenbalch voor FC Volendam.

Vissersderby op zondag

Volgend weekeind speelt FC Volendam als vanouds op de traditionele zondagmiddag. Op deze zondagmiddag staat de Vissersderby op het programma. De ploeg van trainer Wim Jonk moet het dan doen zonder de geschorste Micky van de Ven. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in het Kras Stadion tegen Telstar.

Scoreverloop
4' Samuele Mulattieri 1 – 0
5' Odysseus Velanas 1 – 1
9’ Oussama Alou 2 – 1
38’ Boy Deul 2 – 2
90’ Martijn Kaars 2 – 3

Jong FC Utrecht: Thijmen Nijhuis; Raymond Huizing, Rick Meissen, Joshua Mukeh, Gabriël Culhaci; Albert Lottin (78’ Yuya Ikeshita), Odysseus Velanas, Davy van den Berg; Mohamed Mallahi (88’ Rida El Barjiji), Jeredy Hilterman, Oussama Alou (71’ Tim Pieters).

FC Volendam: Nordin Bakker; Denso Kasius, Marco Tol, Micky van de Ven, Derry John Murkin; Samir Ben Sallam, Alex Plat, Francesco Antonucci; Boy Deul (54’ Martijn Kaars), Samuele Mulattieri (90+4’ Brian Plat), Ibrahim El Kadiri (78’ Zakaria El Azzouzi).