Lauwers gaat voor kans bij FC Volendam en blijft nog twee jaar

  • vrijdag, 09 jun 2023
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Jeugdproduct Barry Lauwers verdedigt nog minimaal twee seizoenen het doel van FC Volendam. Club en speler zijn tot overeenstemming gekomen het aflopende contract te verlengen tot de zomer van 2025. De verbintenis bevat een optie voor een extra seizoen.

Lauwers speelt sinds 2011 in de jeugdopleiding van FC Volendam en maakte op 12 mei 2021 zijn debuut in de hoofdmacht in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ (2 – 1 zege). In het seizoen erna liet de Purmerender zich gelden als een waardige stand-in voor collega Filip Stanković. Ook in het Eredivisie-seizoen toonde Lauwers aan klaar te zijn voor het grote werk toen hij tegen Vitesse zijn doel schoon hield en medeverantwoordelijk was voor de 2 – 0 zege. Ook is hij jarenlang een vertrouwd gezicht onder de lat bij Jong FC Volendam in de Jack’s League.

“Ik ben nog niet klaar bij FC Volendam”, stelt Lauwers. “Na interesse van een aantal clubs heb ik toch gekozen om de concurrentiestrijd aan te gaan. Ik hoop dat ik de club en de trouwe supporters kan laten zien dat ik de juiste man ben op de juiste plek.”

'Knokken voor plek onder de lat'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij Lauwers te kunnen behouden voor FC Volendam. “Barry’s contract liep af en we hebben heel open met elkaar gesproken over zijn opties. Want hij stond natuurlijk voor een lastige keuze: door bij Volendam of elders zijn geluk beproeven. Barry wist wat wij wilden en we zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen bij Volendam te blijven en te knokken voor zijn plek onder de lat. Ook al heeft hij dit seizoen maar één keer kunnen starten in het eerste elftal, hij deed dat prima en straalde veel rust uit. Barry blijft zich doorontwikkelen tot een steeds betere keeper en we zijn benieuwd waar zijn plafond ligt.”

Tekst & foto's: FC Volendam