Luke Le Roux maakt transfer naar Zweeds IFK Värnamo

  • dinsdag, 02 jul 2024
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam heeft afscheid genomen van Luke Le Roux (24). De Volendamse club is met IFK Värnemo een transfer overeengekomen, waarmee de Zuid-Afrikaanse middenvelder terugkeert naar de Allsvenskan, de Zweedse Eredivisie.

In de zomer van 2023 nam FC Volendam Le Roux over van het Varbergs BoIS. De vijfvoudig international van Zuid-Afrika raakte echter al snel geblesseerd en kon om die reden pas halverwege het voetbaljaar van waarde zijn voor FC Volendam. Le Roux debuteerde in de met 1 – 2 gewonnen uitwedstrijd tegen sc Heerenveen en kwam uiteindelijk tot veertien duels in het Volendamse oranje. Scoren deed de hardwerkende middenvelder éénmaal; in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Go Ahead Eagles (1 – 2).

'Oplossing met enkel winnaars'

Technisch directeur Patrick Busby is blij een oplossing gevonden te hebben voor de club en Le Roux, die met zijn niet-EU-salaris zwaar op de begroting drukte. "Na de degradatie moeten we als club een flinke veer laten en om die reden zijn we in overleg getreden met Luke en zijn zaakwaarnemer. Wij zijn hen dankbaar voor hun coöperatieve houding in deze met een transfer naar Värnamo als resultaat. Ik denk een oplossing met alleen maar winnaars."

FC Volendam prijst de positieve inzet van Le Roux gedurende zijn revalidatie en is dankbaar voor zijn bijdrage. De club wenst hem veel succes toe in zijn verdere loopbaan.

Foto's & tekst: FC Volendam