Marco Tol tekent nieuw contract bij FC Volendam

  • vrijdag, 04 mei 2018
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

De mondelinge overeenkomst werd al eerder bereikt, maar vandaag is het nieuwe contract met verdediger Marco Tol officieel beklonken. De 20-jarige centrale verdediger tekent voor 2 jaar en ligt zodoende vast tot medio 2020. Bovendien is een optie voor een extra seizoen opgenomen in de overeenkomst.

Marco Tol is het afgelopen seizoen doorgebroken in het eerste elftal van FC Volendam. Naar aanleiding van zijn goede prestaties bij Jong FC Volendam was Marco een logische vervanger voor Erik Schouten toen hij in de wintermaanden zwaar geblesseerd raakte. Na een periode waarin het elftal stroef draaide is, mede onder aanvoering van de solide verdediger, na de winterstop een stijgende lijn laten zien. Ondanks de teleurstellende seizoensafsluiting heeft Marco progressie geboekt en zijn plek centraal achterin verworven.

Marco probeert altijd een voetballende oplossing te vinden, houdt de bal zoveel mogelijk laag en schuift met zijn snelheid graag door naar het middenveld. Net als voor zijn teamgenoten is het voor Marco zaak volgend seizoen verdere stabiliteit aan te brengen in de sportieve prestaties en door te pakken op de lijn die na de winterstop is ingezet.

FC Volendam wenst Marco Tol hierbij veel succes!