Molenaar: ‘ploegen komen hier met een behoudend plan’

  • vrijdag, 18 nov 2016
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Door Sonny Sier

Een bezoekje aan FC Volendam blijkt voor steeds meer teams een aanleiding om de eigen tactiek overboord te gooien en te kiezen voor een behoudende speelwijze. Zo ook RKC Waalwijk, dat uiterst tevreden was met het punt dat het overhield aan het 1-1 gelijkspel. Trainer Robert Molenaar zag het na afloop vooral als een compliment dat tegenstanders zich aanpassen aan zijn equipe. “Maar we zullen nóg meer kansen moeten creëren om doelpunten te maken”, concludeert de Zaandammer

‘Story of our lives’
Zoals wel vaker dit seizoen verzuimden de Volendammers de trekker over te halen. “Het begint een ‘story of our lives’ te worden. Na twintig minuten hadden we op een 2-0 voorsprong kunnen staan. Maar de gemiste kansen zitten me niet dwars. Natuurlijk vloeken wij wel eens op de bank. Maar we creëren ze tenminste. En als je in die negatieve gedachten blijft hangen vergeet je bijna dat we heel dominant hebben gespeeld. Spelers spreken er elkaar aan op details. Dat is goed om te zien, want zo leg je de lat hoger.”

Door de doelpuntenschaarste kon tegenstander RKC blijven loeren op een mogelijkheid om in de omschakeling gevaarlijk te zijn. “Als je snel op voorsprong komt geef je de tegenstander werk om handen. Zij moeten dan ook komen. In plaats daarvan zakten wij in de eerst helft weg en gaven wij RKC de ruimte om op onze deur te kloppen.”

Gaspedaal

Hoewel de oranjehemden in de eerste helft nog een aantal keren goed wegkwamen, was het na de pauze wél raak. Pieter Langedijk stond bij een lange bal vlijmscherp opgesteld en passeerde doelman Hobie Verhulst. Molenaar: “Met onze speelstijl weten we dat het onmogelijk is om geen kansen weg te geven. Des te knapper vind ik het dat we na de tegengoal het gaspedaal nog verder intrapten en we genoeg kansen hadden om de volledige winst naar ons toe te trekken. We hadden wat meer medewerking verwacht van de keeper van RKC, maar daar dacht hij anders over.”

Joey Veerman
Molenaar had lovende woorden over voor Joey Veerman. De middenvelder, die vorige week debuteerde voor Oranje onder-19 en zaterdag 18 jaar wordt, voetbalde dwingend en bepaalde als een spelmaker het ritme. “Joey is een speler die met zijn passes het spel kan versnellen. Daarom speelt hij op zo’n jonge leeftijd al in de Jupiler League en in Oranje. In die dwingende rol is hij op z’n best. Maar hij wil soms nog te vaak de beslissende bal geven en een enkele keer speelt hij als een A-junior te naïef. Het kan dus nog altijd beter.”

Met de rentree van de herstelde Kevin Visser ligt een luxeprobleem voor Molenaar op de loer. “Misschien moeten we maar vragen om met twaalf voetballers te spelen. We gaan er deze week goed over nadenken wat wij gaan doen.”