Nick Doodeman stapt komende zomer over naar SC Cambuur

  • woensdag, 27 jan 2021
  • Leestijd: 6 minuten
  • Bron: FC Volendam

Nick Doodeman is na het einde van het lopende seizoen speler van SC Cambuur. De Friese club maakt gebruik van de transfervrije status van de 24-jarige buitenspeler, wiens contract bij FC Volendam doorloopt tot de zomer.

Daarmee is het einde van het Volendam-tijdperk voor Doodeman in zicht. De Venhuizenaar kwam in 2017 over van AZ en groeide uit tot een belangrijke kracht. Doodeman droeg 126 keer het shirt van FC Volendam. Daarin scoorde hij 26 treffers en was hij 43 keer aangever. Zijn statistieken leverde hem niet voor niks de bijnaam ‘Assistkoning’ op. Dit seizoen baarde Doodeman opzien door tegen Jong PSV en Jong AZ in 106 minuten maar liefst acht doelpunten voor te bereiden.

‘Club in mijn hart’

“Ik wil iedereen binnen FC Volendam en de fans bedanken voor de mooie jaren bij FC Volendam. De club heeft een plekje in mijn hart, want het gaf mij de kans in het profvoetbal. Het was en is een mooie periode. Maar na vier seizoenen ben ik toe aan iets nieuws, een frisse uitdaging. Maar zolang ik het shirt van FC Volendam draag zal ik alles geven voor de club.”

'Begrip voor de stap'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen licht toe: “We hebben Nick’s contract in de herfst van 2019 opengebroken, en daarbij was al duidelijk dat een vervolgstap van Nick waarschijnlijk niet heel lang meer op zich zou laten wachten. Afgelopen zomer is het er niet van gekomen, maar nu heeft Nick aangegeven dat hij toe is aan een nieuwe prikkel en omgeving. Hij speelt hier natuurlijk ook al een behoorlijke tijd, dus we kunnen dat begrijpen."

Van Leeuwen vervolgt: "Nick mag terugkijken op een periode met mooie persoonlijke statistieken, en we hopen dat hij de komende maanden goed kan afsluiten in het oranje. Daarbij wensen wij hem uiteraard veel succes bij Cambuur en in het verdere vervolg van zijn carrière.”

Tekst: FC Volendam
Foto's: FC Volendam & Pro Shots