Nieuwe liefde: Robey Sportswear kledingpartner van FC Volendam

  • zondag, 14 feb 2021
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam en Robey Sportswear mogen het eindelijk van de daken schreeuwen. Na een aantal dates en geflirt over en weer heeft het kersverse koppel elkaar op Valentijnsdag de liefde verklaard. Robey Sportswear wordt met ingang van het nieuwe seizoen voor drie jaar de nieuwe kledingpartner van FC Volendam en alle teams van de jeugdopleiding.

Het Rotterdamse sportmerk is ruim zeventig jaar een toonaangevende speler in het sportlandschap. Het levert kwalitatief hoogwaardige kleding en combineert een klassieke stijl met de moderne eisen van deze tijd. Naast FC Volendam kleedt Robey Willem II, Sparta, Telstar en vanaf komend seizoen FC Groningen.

‘Unieke wedstrijdshirts’

FC Volendam is bij de zoektocht naar de beste samenwerking op kledinggebied niet over één nacht ijs gegaan. Naast de financiële kant van het verhaal, stond de mogelijkheid om een uniek thuis- en uitshirt te ontwerpen hoog op de prioriteitenlijst. “FC Volendam is in beweging. Daar hoort een kledingpartner bij die de frisse wind die waait rond de club nóg meer kan uitdragen”, vertelt zakelijk directeur Richard de Weijze. “Het moment was daar om te onderzoeken welk sportmerk het beste kon voldoen aan onze wensen.”

‘Uitstraling naar volgend level’

“We hebben met verschillende partijen gesprekken gevoerd en zijn zeer zorgvuldig te werk gegaan”, vervolgt Mike Tol, als commercieel manager intensief betrokken bij het traject. “Uiteindelijk bleek Robey de beste match. Een oer-Hollands merk, dat naast een financieel goede deal kan voldoen aan een van onze belangrijkste speerpunten: het ontwerpen van exclusieve tenues. De designers van FC Volendam en Robey vonden al snel raakvlakken en werden enthousiast van elkaar. Qua uitstraling gaat FC Volendam naar een volgend level. De fans gaan verrast worden.”

Ook Robey ziet de verhouding met zijn nieuwe vlam helemaal zitten. “We zien FC Volendam als een echt voetbalbolwerk. De club is succesvol aan het bouwen aan de toekomst en belichaamt als geen ander de ‘puur voetbal’ filosofie. We zijn dan ook zeer trots om de komende jaren samen met FC Volendam te gaan strijden tot het laatste.”

Merchandiselijn

Behalve de aankleding van de eerste selectie, staf en alle teams van de jeugdopleiding, gaan FC Volendam en Robey op termijn een eigen merchandiselijn opzetten met stijlvolle én comfortabele kleding voor fans van FC Volendam. De wedstrijdtenues voor het nieuwe voetbaljaar worden richting het nieuwe seizoen onthuld.