OldStars van FC Volendam krijgen eigen tenue

  • vrijdag, 15 mei 2015
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Het enthousiaste team van FC Volendam OldStars krijgt een eigen tenue. Hierdoor zijn ze niet alleen óp het veld, maar ook buiten het Kras-Stadion een herkenbaar geheel. Tenuesponsor is Rabobank Waterland en Omstreken. Woensdag 13 mei werd het nieuwe tenue aan het team op het hoofdveld overhandigd.

Sinds maart komt een groep 60+ers op de woensdagmorgen bij elkaar voor een aangepaste training en een heerlijk ‘ouwehoertje’. Een van de vaste ‘old stars’ is Frank Kramer. “Prachtige sfeer, heerlijk veld.” Maar ook Wim Kwakman en Jaap Schokker zijn altijd van de partij. Jaap: “Het is elke keer weer een feest. We zijn lekker in beweging, maar de gezelligheid is ook erg belangrijk en Martin Kuitert van Sport-Koepel is een uitstekende trainer. Hij weet precies wat wij als 60+ers aankunnen. Natuurlijk zijn we nog bloedfanatiek, maar hij weet dit in goede banen te leiden. Het gaat om fit blijven en graag zonder blessures.”

Samen verder
FC Volendam werkt samen met Sport-Koepel, die de trainingsuren van de gemeente gratis mag inzetten. De club speelt in op de maatschappelijke trend dat men steeds ouder wordt en dat voor deze groep sportieve en ontmoetingsactiviteiten belangrijk zijn. Algemeen directeur Wim Biesterveld: “FC Volendam draagt graag haar steentje bij waar het gaat om goede doelen. In dit geval gaat het om een groep ouderen die betrokken is bij voetbal en gezelligheid met sportiviteit wil combineren. In de Rabobank hebben we wederom een maatschappelijk betrokken sponsor gevonden. Zij staat hier ook helemaal achter. Daar zijn we heel blij mee. Alleen samen kun je dit soort nieuwe initiatieven uitvoeren.”

Opgeven nieuw seizoen
FC Volendam OldStars is gestart als proef. Begonnen op 11 maart is woensdag 2 juni de einddatum voor dit seizoen. Wim Biesterveld: “Sinds kort doe ik zelf ook mee om te zien hoe het is en ik moet zeggen: het is geweldig leuk om in het stadion te trainen. Dat is toch een heel aparte sfeer. Een absolute aanrader. Woensdag 2 juni is de laatste ochtend van de 13 trainingen. Komend seizoen gaan we beslist verder. Er kunnen nog mensen bij, dus iedereen is welkom. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Dat is € 50 voor 13 keer, met een prachtig compleet tenue erbij. Wat wil je als oudere voetballiefhebber nog meer?”

Meer informatie: wil.spanjer@fcvolendam.org