Ook Damon Mirani vindt weg terug naar huis en versterkt FC Volendam

  • dinsdag, 15 jun 2021
  • Leestijd: 6 minuten
  • Bron: FC Volendam

In navolging van Robert Mühren keert ook Damon Mirani (25) terug op het oude nest. De Monnickendamse verdediger, die op zestienjarige leeftijd de opleiding van FC Volendam verliet voor een kans bij Ajax, tekent een contract tot de zomer van 2023, met de optie voor nog één seizoen. De in Volendam woonachtige Mirani vervulde eerder dit seizoen al de rol van jeugdtrainer bij de middenbouw van de Volendamse jeugdopleiding.

Mirani was de afgelopen vijf seizoenen speler van Almere City FC en droeg daar de aanvoerdersband. De Monnickendammer groeide aan de andere kant van het Markermeer uit tot een toonaangevende verdediger in de Keuken Kampioen Divisie. Mirani kwam via VV Monnickendam terecht in de jeugdopleiding van FC Volendam. Hier speelde hij zich in de kijker van Ajax en maakte in 2012 de overstap naar de hoofdstad. Een jaar later werd hij gekroond tot ‘Talent van de Toekomst’ en kreeg van toenmalig hoofd jeugdopleiding Wim Jonk de bijbehorende trofee uitgereikt. Mirani heeft ruim tweehonderd duels in het profvoetbal achter zijn naam en scoorde hierin achttien treffers.

Gevallen voor project

Damon Mirani is blij weer thuis te zijn. “Ik ben gevallen voor de ambitie en het project, zodat we samen heel Volendam weer oranje kunnen laten kleuren. Ik heb er veel zin in!”

Roots

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de defensieve versterking. “Wij kennen Damon natuurlijk al langer vanuit onze Ajax tijd. Zijn roots liggen hier en hij loopt ook al mee in onze jeugdopleiding om te verkennen of een mogelijke trainerscarrière bij hem zou passen. Damon heeft zich de laatste jaren uitstekend ontwikkeld, dus voor ons was het logisch om direct na de playoffs al met hem in gesprek te gaan. Het is mooi dat het nu gelukt is.”

Van Leeuwen typeert de derde ervaren aankoop op rij: “Als ik aan Damon denk dan zie ik een typische voorbeeldprof. Damon is een natuurlijke leider, iemand die alleen al door zijn mindset en trainingsethos een voorbeeld is voor anderen. In het veld is hij een betrouwbare allround verdediger die pro-actief is in de coaching, mannelijk in de duels en ook nog eens comfortabel aan de bal. Daarnaast pikt Damon geregeld zijn goaltjes mee bij standaardsituaties. Wij denken dat Damon een belangrijk verlengstuk kan zijn van Wim in het veld, en met zijn coaching van achteruit een grote bijdrage kan leveren aan zowel de teamprestatie als de ontwikkeling van onze jongere talenten.”