Oud-prof Michiel Hemmen verse kracht voor commercieel team

  • dinsdag, 28 jul 2020
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam heeft in de persoon van Michiel Hemmen (33) een nieuw gezicht toegevoegd aan de organisatie. De oud-prof versterkt het commerciële team en vervult hierin de rol van accountmanager. Daarmee volgt de spits zijn voormalig voetbal-collega Jack Tuijp op, die zoals eerder gemeld na vier jaar een nieuwe maatschappelijke uitdaging aangaat.

De Zaankanter doorliep als voetballer de jeugdopleiding van FC Volendam en speelde tot 2008 in totaal dertig competitiewedstrijden. Daarna droeg de spits het shirt van BV Veendam, AGOVV, Westerlo (België), SC Cambuur, BK Häcken (Zweden), Excelsior, FC Emmen, FC Lienden en het Australische Altona Magic. ‘Down Under’ combineerde Hemmen zijn voetbalcarrière met een hbo-studie Accountmanager. In die hoedanigheid deed de dertiger ervaring op bij een voetbalmerk. Dit voetbalseizoen draagt Hemmen behalve het maatpak van FC Volendam het geel-zwarte shirt van tweededivisionist Rijnsburgse Boys.

‘Geïnteresseerd in commerciële kant’

“Als actief profvoetballer was ik altijd al geïnteresseerd in de commerciële kant van het voetbal”, belicht Hemmen zijn overstap. “Ik kwam bij clubs geregeld over de werkvloer en vond het leuk om met sponsoren in gesprek te zijn. Toen ik in Australië voetbalde startte ik met een hbo-studie en deed ik ervaring op in het commerciële vak. Deze kans bij FC Volendam deed zich voor door het vertrek van Jack Tuijp en die pak ik met beide handen aan. Het is leuk om terug te zijn en heb goede herinneringen aan mijn tijd hier.”