Overige jeugdverslagen 15 februari

• zondag, 16 feb 2014
  • Leestijd: 8 minuten

Quick'20 B1 - FC Volendam B2 2-5
Zaterdag was de wedstrijd in Oldenzaal tegen Quick'20. We begonnen de wedstrijd heel geconcentreerd en scherp. In de 3e minuut was het al raak. Een vrije trap van Joey Veerman kwam bij de tweede paal waar Roy Tol keurig binnen kopte. Een lekker begin. Na twaalf minuten was het weer raak door Marco Tol die goed binnen kopte. Een scherp aangesneden vrije trap werd perfect door Marco geraakt en dus 2-0 voor. In deze periode gaven we niets weg en waren we heer en meester. Na 21 minuten scoorden we de 3-0 door Max Sajet die perfect vanuit de tweede lijn kwam en de bal op het juiste moment mee kreeg en keurig scoorde. De tussenstand was meer dan verdiend omdat er maar een ploeg was die wilde voetballen en de juiste instelling had. Vervolgens ging Quick'20 meer van zich afbijten.  Niet dat ze kansen kregen maar waren de laatste tien minuten voor rust scherper dan wij en dat resulteerde in veel cornerballen en vrije trappen en daar scoorden ze twee keer uit en daar zagen we er niet goed uit. Dus uit het niets werd het dus weer een wedstrijd en dat was gezien het spelbeeld van de eerste helft volstrekt onnodig.
De eerste tien minuten van de tweede helft waren heel gezapig, Quick'20 wachtte op onze fout en de mannen lieten de bal gaan en dan voornamelijk achterin en op het middenveld. Er gebeurde niets voor de goals maar toen wij na vijftien minuten het tempo omhoog gooiden, was het meteen raak. Een goede aanval werd keurig afgerond door Max Sajet, 4-2 en de wedstrijd  was gespeeld. Wij beheersten de wedstrijd en controleerden hem. We lieten de bal goed rond gaan en gaven helemaal niets  weg en scoorden nog de 5-2 door Alex Plat. De twee tegengoals waren toch wel een aardig smetje, want over de gehele wedstrijd heeft Quick'20 geen uitgespeelde kans gekregen, maar uiteindelijk een goede overwinning en waarbij zeker vermeld moet worden, dat we geduldig bleven aan de bal en de wedstrjd goed hebben gecontrolleerd en hebben gedicteerd.

72e minuut 2-5 Alex Plat

opstelling: 1) Kyle Saffrie, 2) Nathangelo Markelo, 3) Marco Tol, 4) Alex Plat(C), 5) Stan Veerman, 6) Joey Veerman, 7) Roy Tol, 8) Jari Vlak, 9) Max Sajet, 10) Gani Meholli, 11) Dario Lovecchio(58e minuut Jason Stekkel)

FC Volendam O.14 – FC Twente O.14 3 -0
Volendam opende goed tegen FC Twente en aangezien ook de tegenstander wilde aanvallen, ontstond er een open wedstrijd, waarbij Volendam wel de beste kansen creëerde. Toch was het FC Twente dat al na zes minuten via hun sterke spits gevaarlijk in de buurt van Stan kwam, maar zoals wel vaker de laatste tijd, redde Stan heel knap op het moeilijke schot. Hierna nam Volendam het heft in handen en Vicente vond Vasco in de diepte, het sprintduel was moeilijk voor hem, maar nadat hij uiteindelijk ook de keeper passeerde, schoot hij vanuit een moeilijke hoek de 1-0 binnen. Minder dan tien minuten daarna soleerde Justin fraai door de defensie het zestien meter gebied in en schoot de 2-0 raak in de verre hoek. Opvallend was wederom het sterke spel van Nick die, waar mogelijk, goed diepte maakte aan de rechterkant, waardoor er extra aandacht van de Twentedefensie nodig was en er extra afspeelmogelijkheden ontstonden.
De rust brak aan met de 2-0 stand en de tweede helft werd begonnen met dezelfde elf spelers. Na vier minuten was de wedstrijd al gespeeld, toen Vasco met een goede lichaamsschijnbeweging de 3-0 maakte, waar hij ook nog de mogelijkheid had de bal af te leggen op de goed meegelopen Bram. Deze stand was het sein om wat andere spelers in te laten vallen, want volgende week volgt de altijd lastige uitwedstrijd tegen FC Köln , zodat het roulatiesysteem ook bij Volendam onder 14 intrede deed. Sam kwam in het veld voor Mike en Vasco werd vervangen door Melle. De wedstrijd ging hierna redelijk gelijk op, waarbij beide ploegen kansen hebben gehad de stand nog te wijzigen zonder dat dit ook daadwerkelijk gebeurde. Cruciaal hierbij was een perfect uitgevoerde tackle van Sam op een doorgebroken speler, waarbij hij op tijd naar binnen kneep en de spits de bal met deze actie op geweldige wijze ontnam. Zowerd de wedstrijd geëindigd bij een 3-0 eindstand.

1-0 Vasco
2-0 Justin
Ruststand 2-0
3-0 Vasco

Opstelling Volendam: Zoetebier, Kaaijmolen, Plat, Kramer, Eerdhuijzen (45.de Jongh), Baas, Griffith, van Ooijen, Besuijen, van de Wiel, Lo-Ning-Hing (45. Bonouvrie)

FC Volendam D1 is de gelukkige winnaar tegen Sparta D1 2 - 1
Op zaterdag 15 februari 2014 stond voor FC Volendam D1 de wedstrijd tegen Sparta D1 op het programma. Het zou een wedstrijd worden die het aanzien nauwelijks waard was. Volendam voetbalde een zwakke partij, maar zou uiteindelijk wel aan het langste eind trekken. Sparta was ook niet in beste doen. Gezamenlijk was het schouwspel ver onder de maat, met een uiteindelijk hele gunstige uitslag voor FC Volendam D1. Drie punten in de tas maar een wedstrijd om snel te vergeten. Trainer Hans de Koning van het vlaggenschip van de FC stelde zeer ruimhartig het stadionveld ter beschikking door met de eerste selectie te verkassen naar het tweede veld. Met de straffe wind die zaterdag woei zou de beschutting van de tribunes wel eens voor wat verlichting kunnen zorgen. Tijdens de wedstrijd zou blijken dat van normaal voetbal geen sprake was. De omstandigheden waren dus van invloed. Volendam startte de wedstrijd goed. Sparta begon apathisch en Volendam wist in de beginfase Sparta terug te dringen in de eigen zestien. Middels een goede goal van Micky v.d. Ven opende Volendam meteen in de eerste minuut de score: 1 - 0. Een veelbelovend begin. Hierna ontspon zich een wedstrijdbeeld waarin beide partijen niet tot goed voetbal in staat bleken. Vechtvoetbal op het middenveld, met weinig kansen. Volendam haalde de rust met de 1 – 0 voorsprong.
Na rust was duidelijk, dat de trainer van Sparta zijn team tot de orde had geroepen. Sparta kwam veel beter uit de kleedkamer voor het tweede bedrijf dan voor rust. Dit resulteerde al vrij snel in de op dat moment verdiende gelijkmaker. Een goal waar wel volgens velen een luchtje van buitenspel aan zat. De scheidsrechter echter stond op de juiste lijn en zag dat de doelpuntenmaker vanuit de beweging in balbezit kwam en op het moment van aanspelen dus niet buitenspel stond. Terecht 1 – 1 dus. Sparta rook bloed en ging op dezelfde toer verder. Na zo’n tien minuten spelen maakte Sparta ook de 1 – 2, maar die goal werd afgekeurd op aangeven van de grensrechter van Volendam. Dit was een beslissing die een hoop stof zou doen opwaaien. Waar de Volendam supporters het buitenspel wel dachten te hebben waargenomen, voelde alle Spartanen zich zwaar benadeeld.
Na deze consternatie bleef het voetbalspel onverminderd slecht. Beide keepers kregen nauwelijks werk te verrichten waaruit kan worden opgemaakt dat zich geen uitgespeelde kansen voordeden. Volendam probeerde op inzet Sparta tegen te houden, wat ook nog redelijk lukte. Hierbij was met name de inzet van Robin Schulte en Adnane Beneissa opvallend en aanstekelijk. Zo kroop de wedstrijd naar het einde. Waar de Volendam supporters al hun handen voorzichtig dichtknepen met een puntje, kreeg linksbuiten Micky v.d. Ven het nog twee keer op zijn heupen. Op aangeven van Jip Molenaar wist Micky in de laatste minuten de zestien van Sparta binnen te dringen en onder de Sparta keeper door de 2 – 1 te scoren. Hierna maakte Micky nog een prachtige actie met een onvervalste Zidane-beweging, maar de inzet belandde niet in het net.
Uiteindelijk haalde Volendam dus een lucky overwinning. Het spelniveau was ver onder de maat en moet dus beter. Volgende week tegen concurrent FC Utrecht dienen we een ander tapvaatje mee te nemen. We hebben tegen FC Utrecht nog een appeltje te schillen na de mysterieuze afgelasting van vorige week en het onnodige thuisverlies van voor de winterstop. Deze week scherp trainen en dan erop af.