Overwinning van vorig jaar geeft houvast tegen gewijzigd NEC

  • maandag, 14 sep 2020
  • Leestijd: 7 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam treedt dinsdagavond aan voor de thuiswedstrijd met NEC. FC Volendam en NEC ontmoetten elkaar vorig seizoen slechts één keer. Die wedstrijd werd door de Volendamse hoofdmacht met 3-1 gewonnen, mede dankzij de destijds zeventienjarige debutant Ibrahim El Kadiri.

Wijzigingen

Het NEC van toen heeft flink wat wijzigingen ondergaan ten opzichte van de huidige selectie. Zo vertrokken onder anderen smaakmakers Anthony Musaba (AS Monaco) en Zian Flemming (was gehuurd, nu Fortuna Sittard). De selectie werd aangevuld met een handvol nieuwelingen, onder wie Elayis Tavsan (Telstar), Rangelo Janga (FC Astana) en good old Edgar Barreto (Sampdoria).

NEC verloor zijn eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie met 2-0 van Cambuur, maar revancheerde zich afgelopen vrijdag. Tegen Jong Ajax werd in de slotfase de drie punten over de streep getrokken. Rens van Eijden en Jordy Bruijn verzorgden de treffers. FC Volendam liep op dezelfde dag tegen een lelijke nederlaag aan. Jong FC Utrecht nam de punten mee: 0-1.

Overwinning

FC Volendam speelde 36 keer tegen NEC. Negen keer wisten de Palingboeren de drie punten te pakken, tienmaal werd er gelijk gespeeld en zeventien keer wisten de Nijmegenaren een overwinning te boeken. De laatste ontmoeting tussen FC Volendam en NEC vond plaats op 29 november van de vorige jaargang. Er werd destijds met 3-1 gewonnen door de ploeg van Wim Jonk. Kevin Visser, Martijn Kaars en Ibrahim El Kadiri scoorden namens het Het Nieuwe Oranje. De balans over de laatste vijf ontmoetingen is ruim in het voordeel van de mannen van Rogier Meijer. De Volendammers boekten slechts één overwinning.

Laatste vijf ontmoetingen

29-11-2019 | FC Volendam - NEC Nijmegen: 3 - 1
Kevin Visser, Martijn Kaars, Ibrahim El Kadiri

19-04-2019 | FC Volendam - NEC Nijmegen: 2 - 3
Rodney Antwi, Anthony Berenstein

30-11-2018 | NEC Nijmegen - FC Volendam: 5 - 1
Boy Deul

09-03-2018 | NEC Nijmegen - FC Volendam: 3 - 0

20-10-2017 | FC Volendam - NEC Nijmegen: 0 - 2

Reserveren, Twitter & Insta Story

Zoals gebruikelijk in coronatijd is de wedstrijd alleen te bezoeken voor seizoenkaarthouders. Reserveer jouw ticket voor deze wedstrijd via de bestellink die je hebt ontvangen per mail. Heb je hulp nodig bij het bestellen? Ticketpoint staat voor je klaar via de klantenservice van Ticketpoint.

De wedstrijd FC Volendam – NEC Nijmegen wordt live uitgezonden op FOX Sports 1 en is daarnaast te volgen via het Twitter-account @FCVolendam en de story op Instagram. De hashtag van deze wedstrijd is #volnec. De aftrap is dinsdag om 21:00 uur.