Peinemann tilt liefde voor club naar hoger level en blijft oranje

  • vrijdag, 09 apr 2021
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

In de rubriek Wij Blijven Oranje spreken we met bedrijven die FC Volendam ook volgend seizoen trouw blijven als sponsor. Ook het Rotterdamse Peinemann, specialist in het verhuren van onder anderen hoogwerkers, tilt zijn liefde voor de club naar hoger level.

“Ik heb een zwak voor FC Volendam”, vertelt Cock van der Elst namens het bedrijf. “Ik vind het leuk om er met klanten heen te gaan. We zijn ook bij Feyenoord en bij Ajax geweest, maar zo’n groot stadion vinden we helemaal niets. In zo’n box, verschrikkelijk. Bij FC Volendam hangt áltijd een gemoedelijke sfeer. Ook als er wordt verloren.”

Peinemann, opgericht in 1954, begon met het verhuren van heftrucks en personeel in de Rotterdamse haven. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een full service provider met een uitgebreide vloot aan machines. Van der Elst over het sponsorschap bij FC Volendam: “We hebben twee stoelen in de bouwlounge, reclame in het stadion en we hebben sowieso al een deal met de club dat wij alle spullen leveren qua hoogwerkers, et cetera. Om bijvoorbeeld de borden te vervangen of aan de lichtmasten te kunnen werken. Je kunt het zo gek niet bedenken.”

Kermis

Peinemann kwam ooit op bijzondere wijze in aanraking met FC Volendam. “We waren bevriend met de eigenaar Mick Volendam. Zij hebben me eens uitgenodigd op de Volendammer Kermis”, herinnert Van der Elst zich. “Daar heb ik Jan de Boer ontmoet, die nu mijn collega is. Hij nam mij mee naar de voetbalclub, zo ben ik er een beetje ingerold.”

Het bezoeken van een wedstrijd in het Kras Stadion stelt nooit teleur, vindt Van der Elst. “Klanten vinden het hartstikke leuk. Al zijn mensen geen échte fan van FC Volendam, ze vinden het geweldig om de sfeer mee te proeven. Een hapje doen, lekker zitten en wat drinken. Echt even contact in een andere omgeving.”

Lift

Peinemann blijft dus oranje. “Toevallig ook de kleur van ons bedrijf. Wij zijn ook een beetje Het Nieuwe Oranje”, lacht Van der Elst. “Ik moet zeggen dat ik vind dat FC Volendam een stuk professioneler is geworden in de laatste jaren. Daarin zie ik overeenkomsten met Peinemann. De klant is altijd nummer één, alles draait om resultaat. Niet lullen, maar laten zien. Beide zitten we in de lift.”