Pover Jong FC Volendam verliest van Willem II O21

  • zaterdag, 03 feb 2024
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

Jong FC Volendam nam het zaterdagmiddag op tegen de beloften van Willem II. Na lang de brilstand op het bord te hebben gehad wonnen de Tilburgers dankzij een benutte penalty van Khaled Razak. In het Kras Stadion werd het 0 – 1.

De wedstrijd begon vrij kalmpjes. Veel tikjes terug en weinig échte kansen. Pas na twintig minuten werd de eerste doelpoging genoteerd. Het schot kwam van de voeten van Ibrahim El Kadiri. De rechtsbuiten sneed naar binnen en haalde uit. De poging eindigde uiteindelijk in de handen van Maarten Schut. Vijf minuten later was het David Petrović die mocht uithalen. Ook hij stuitte op Schut.

Een minuut nadat Schut redde, ging de bal nu wél tegen het net. Een schot van El Kadiri knalde tegen het hoofd van Willem II-verdediger Jayden Houtriet, waardoor Petrović oppikte en binnen werkte. Juichen bleef echter uit, want de vlag van de grensrechter ging de lucht in: buitenspel. Uiteindelijk werden de gasten ook gevaarlijk toen Pieter van Maarschalkerwaard uithaalde. Zijn schot ging rakelings langs het doel van Kayne van Oevelen. Diezelfde Van Oevelen bleek ietsje later goud waard toen een schot van dichtbij via Mika de Jonge nipt gekeerd kon worden door de sluitpost. Vlak voor tijd bleek Schut weer een sta-in-de-weg voor aanvaller Petrović toen de goalie weer redding bracht.

Penalty

Terwijl het tweede bedrijf hetzelfde begon als het eerste kregen de Tilburgers met nog twintig minuten te gaan een strafschop. Het was Luc van Koeverden die in de Volendamse zestien middenvelder Amine Lachkar naar de grond haalde. De bal ging op de stip en Razak nam plaats achter de bal. Van Oevelen dook richting de goede hoek, maar moest toch toegeven aan de aanvaller van Willem II: 0 – 1.

Snel na de strafschop kon Déron Payne de stand weer op gelijke hoogte brengen. De rechtsback sprintte de zestien in, maar stuitte wederom op Schut. Het waren speldenprikjes die de Volendammers uitdeelden. De grootste kans was in de absolute slotfase toen invaller Caner Demircioglu de verre hoek zocht. Zijn schot ging nipt naast, waardoor Jong FC Volendam een minimale nederlaag leed in het Kras Stadion.

Scoreverloop:
70’ Khaled Razak 0 – 1

Gele kaarten:
Déron Payne, Safouane Karim en Ibrahim El Kadiri

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Déron Payne (77. Safouane Karim), Luc van Koeverden, Billy van Duijl, Nash Bijnoe; Robin van Cruijsen, Anass Bouziane, Imran Nazih; Key-Shawn Wong-A-Soij (85. Caner Demircioglu), David Petrović, Ibrahim El Kadiri

Opstelling Willem II O21: Maarten Schut; Ky-Mani van Gönter, Jayden Houtriet (46. Elias Bardi), Bas Pennock, Rob Nizet; Amine Lachkar, Martijn van der Sande, Chip Engels (90+1 Emre Eksi); Khaled Razak, Mika de Jonge; Pieter van Maarschalkerwaard (77. Max Christoffel)

Tekst en foto’s: Stefan van Nierop