Publiek keert terug bij taai uitduel tegen MVV

  • woensdag, 28 apr 2021
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

Het zal voor de spelers van FC Volendam komende vrijdag een bijzondere gewaarwording worden; voor het eerst sinds eind september wordt er, zoals het er nu naar uitziet, weer een wedstrijd gespeeld waar publiek aanwezig mag zijn. In de Maastrichtse Geusselt wacht het team van trainer Wim Jonk een taai duel met MVV. Het gevoel is goed, na de derbyzege op Telstar en de derde opeenvolgende zege. De aftrap is vrijdagavond om 20:00 en is live te volgen via onder andere het schakelkanaal van ESPN.

MVV staat op de twaalfde positie op de ranglijst en presteert vooral in eigen stadion goed. Zo werden zes van de zeven laatste thuisduels in winst omgezet. Alleen in de Zuid-Limburgse kraker tegen Roda JC gingen de ‘Sterrendragers’ onderuit. De Maastrichtenaren wonnen hun laatste duel van FC Dordrecht met 0-1. Een doelpunt in de slotminuut van de blessuretijd bezorgde het team van trainer Darije Kalezić de overwinning.

In zijn formatie zijn aanvallers Arne Naudts en Joy-Lance Mickels de talismannen. De voorhoedespelers waren samen goed voor veertien doelpunten. In Gaston Salasiwa hebben de Maastrichtenaren een ervaren man in huis. In binnen- en buitenland kwam hij al tot meer dan 250 wedstrijden in het betaalde voetbal. MVV speelt behalve om de sportieve eer nergens meer om; de play-offs zijn ver buiten bereik en enkel de negende plaats lijkt nog haalbaar voor de Limburgers.

Goede vorm

FC Volendam steekt in een goede vorm. De laatste drie wedstrijden werden zoals vermeld winnend afgesloten. In het laatste duel speelde debutant Lequincio Zeefuik een bijzondere rol, door meteen een doelpunt te scoren en daarmee het duel te beslissen. Daarmee werd de aanvaller de jongst scorende debutant sinds Henk Vos (Feyenoord) in 1984. In het duel met Telstar was ook Martijn Kaars trefzeker en maakte daarmee zijn twee goal op een rij.

Komende vrijdag wordt het de tachtigste keer dat beide teams elkaar treffen. De onderlinge balans is exact gelijk: beide elftallen wonnen 28 keer. De ontmoeting eerder dit seizoen aan de Dijk liep voor FC Volendam minder goed af. Joeri Schroijen scoorde voor MVV de enige treffer in dat duel. Voor de laatste overwinning in De Geusselt moeten we terug naar oktober 2016. Daniel van Son en Bert Steltenpool bezorgden FC Volendam de 1-2 overwinning. De laatste overwinning op MVV was in het seizoen 2019/2020, toen werd het 4-1 voor de mannen van Wim Jonk door doelpunten van; Noah Fadiga, Franco Antonucci, Boy Deul en Martijn Kaars.

Laatste vijf wedstrijden

03-01-2021 | FC Volendam - MVV Maastricht: 0 - 1

13-12-2019 | FC Volendam - MVV Maastricht: 4 - 1
Noah Fadiga, Martijn Kaars, Boy Deul en Franco Antonucci

29-03-2019 | MVV Maastricht - FC Volendam: 1 - 1
Marco Tol

09-11-2018 | FC Volendam - MVV Maastricht: 3 - 2
Boy Deul (2x) en Darryl Baly

12-03-2018 | FC Volendam - MVV Maastricht: 2 - 2
Enzo Stroo en Nick Doodeman

Twitter, Insta & Radio
MVV - FC Volendam is te volgen via het schakelprogramma van ESPN, het Twitter-account @FCVolendam, de story op Instagram en het radioprogramma van NH Sport. De hashtag van deze wedstrijd is #mvvvol. De aftrap is vrijdagmiddag om 20:00.